Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αγωγή υπέβαλαν 117 γιατροί και νοσηλευτές εναντίον νοσοκομείου για υποχρεωτικό εμβολιασμό για Covid 19

Αγωγή υπέβαλαν 117 γιατροί και νοσηλευτές εναντίον νοσοκομείου για υποχρεωτικό εμβολιασμό για Covid 19
«Το Houston Methodist Hospital αναγκάζει τους υπαλλήλους του να μετατραπούν σε πειραματόζωα ως προϋπόθεση για τη συνέχιση της απασχόλησης»
Σχετικά Άρθρα

Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά 117 εργαζόμενοι σε νοσοκομείο των ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο Houston Methodist, υπέβαλλαν αγωγή επειδή το νοσοκομείο τους υποχρέωσε να εμβολιαστούν υποχρεωτικά κατά του covid 19.
Μάλιστα η διοίκηση του νοσοκομείου τους προειδοποίησε ότι όσοι δεν εμβολιαστούν κινδυνεύουν να χάσουν την δουλειά τους.
Η πραγματικότητα είναι ότι από την εποχή όπου έβγαινε ο κόσμος στα μπαλκόνια για να χειροκροτήσει τους εργαζόμενους στην δημόσια υγεία ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, περάσαμε στην φάση των αδιανόητων απειλών, εάν δεν εμβολιαστείς θα χάσει την δουλειά σου, πρόκειται για μια απαράδεκτη προσέγγιση.

Τι αναφέρουν οι 117 εργαζόμενοι;

Οι 117 εργαζόμενοι ανέφεραν ότι τα εμβόλια COVID-19 είναι πειραματικά και δεν θέλουν να είναι «ινδικά χοιρίδια».
Οι 117 υπάλληλοι υποστήριξαν στο δικαστήριο ότι είναι παράνομο για τους εργοδότες τους να τους επιβάλλουν τον εμβολιασμό.
«Το Houston Methodist Hospital αναγκάζει τους υπαλλήλους του να μετατραπούν σε πειραματόζωα ως προϋπόθεση για τη συνέχιση της απασχόλησης» ανέφεραν στην αγωγή, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός για τον Covid 19.
To νοσοκομείο υποβάλει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε πειράματα ως προϋπόθεση για τη σίτιση των οικογενειών τους».
Στην αγωγή τονιζόταν ότι τα «εμβόλια Covid-19 τύπου mRNA είναι πειραματικά», η Pfizer και η Moderna πειραματίζονται με τα εμβόλια τους.
Οι ενάγοντες ανέφεραν μια επιστολή - που συμπεριλήφθηκε στην αγωγή - από τον επικεφαλής του νοσοκομείου να αναφέρει προς τους υπαλλήλους «παρακαλώ δείτε την πολιτική ανθρώπινου δυναμικού που περιγράφει τις συνέπειες της μη συμμόρφωσης έως τις 7 Ιουνίου, σε άλλη περίπτωση το νοσοκομείο μπορεί να προβεί σε απόλυση όσων δεν συμμορφωθούν.

Στην αγωγή, συμπεριλήφθηκε ένα φερόμενο απόσπασμα από τον David Bernard, διευθύνοντα σύμβουλο του Houston Methodist San Jacinto Hospital.
Ο David Bernard είπε στους υπαλλήλους ότι «ο εμβολιασμός είναι 100% πιο σημαντικός από την ατομική σας ελευθερία…
Ο καθένας από εσάς μπορεί να αντικατασταθεί. Εάν δεν σας αρέσει αυτό που κάνετε, μπορείτε να φύγετε θα βρούμε άλλους να σας αντικαταστήσουμε»

Ο εξαναγκασμός

«Για πρώτη φορά στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, ένας εργοδότης αναγκάζει έναν υπάλληλο να συμμετάσχει σε μια πειραματική δοκιμή εμβολίων ως προϋπόθεση για τη συνέχιση της απασχόλησης», αναφέρει η αγωγή.
Ισχυρίζονται επίσης ότι τα εμβόλια COVID-19 είναι πέραν από πειραματικά και προβληματικά, ούτε η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) «δεν γνωρίζει τα εμβόλια, ακόμη και καθώς τα επιτρέπει για επείγουσα χρήση κατά του SARS-CoV-2, του ιού που φέρεται να είναι η αιτία της νόσου Covid 19.
Η FDA έδωσε άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης για τα εμβόλια των Moderna και Pfizer τον Δεκέμβριο 2020 και έδωσε επίσης άδεια έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο Johnson & Johnson στις αρχές του 2021.

Ο κώδικας της Νυρεμβέργης

Ο δικηγόρος των 117 εργαζομένων που κατέθεσαν αγωγή τονίζει ότι η υποχρέωση εμβολιασμού, παραβιάζει τον Κώδικα της Νυρεμβέργης του 1947, ο οποίος συντάχθηκε μετά την πτώση του ναζιστικού καθεστώτος στη Γερμανία.
Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο χρησιμεύσουν ως ανθρώπινα «ινδικά χοιρίδια» για να αυξήσουν τα κέρδη των φαρμακευτικών εταιριών και των ιδιωτικών νοσοκομείων», δήλωσε ο δικηγόρος των 117 εργαζομένων στην ABC News, προσθέτοντας ότι πρόκειται για «σοβαρή και κατάφωρη»παραβίαση του νόμου του Τέξας και του κώδικα της Νυρεμβέργης - ένα σύνολο αρχών που άπτεται της ηθικής της έρευνας και σχετίζεται με τα ανθρώπινα πειράματα.

Η απάντηση

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Νοσοκομείου στο Houston, εξέδωσε μια προκλητική ανακοίνωση, λέγοντας ότι το 99% των υπαλλήλων του νοσοκομείου έχουν εμβολιαστεί: «Είμαστε υπερήφανοι για τους υπαλλήλους μας και την αποστολή μας για την προστασία των ασθενών μας».
«Είναι ατυχές το γεγονός ότι οι λίγοι εναπομείναντες υπάλληλοι που αρνούνται να εμβολιαστούν συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο».
«Είναι νόμιμο για τα ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης να υποχρεώσουν τους εργαζομένους να εμβολιαστούν, όπως έχουμε κάνει με το εμβόλιο γρίπης από το 2009.»

Εν τω μεταξύ, η ομοσπονδιακή Επιτροπή Ευκαιριών Απασχόλησης (EEOC) δημοσίευσε νέες οδηγίες που υποδηλώνουν ότι οι εργοδότες μπορούν να υποχρεώσουν τους εργαζομένους να εμβολιαστούν κατά του COVID-19.
Σύμφωνα με την καθοδήγηση του οργανισμού που εκδόθηκε στις 28 Μαΐου, οι νόμοι του EEOC «δεν εμποδίζουν έναν εργοδότη να απαιτήσει από όλους τους υπαλλήλους που εισέρχονται στο χώρο εργασίας να εμβολιαστούν για το COVID-19, αρκεί οι εργοδότες να συμμορφώνονται με τις εύλογες διατάξεις», τονίζοντας ότι «οι εργοδότες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ορισμένα άτομα ή δημογραφικές ομάδες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν μεγαλύτερα εμπόδια στον εμβολιασμό κατά του COVID-19»
Η αγωγή κατατέθηκε σε δικαστήριο στο Montgomery County του Τέξας με θέμα παράνομη απόλυση, καθώς και για παραβίαση της εξαίρεσης δημόσιας πολιτικής απέναντι στην θέληση για εργασία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης