Πολιτική

Συνάντηση των ΥΦΥΠΕΞ Ελλάδας και Τουρκίας στην Καβάλα – Τι συζητήθηκε

Συνάντηση των ΥΦΥΠΕΞ Ελλάδας και Τουρκίας στην Καβάλα – Τι συζητήθηκε

Στο επίκεντρο της συζήτησης οι προτάσεις προώθησης της διμερούς συνεργασίας στους οικονομικούς και εμπορικούς τομείς

Συνάντηση εργασίας στην Καβάλα είχε το Σάββατο 29/5 ο υφυπουργός Εξωτερικών για την οικονομική διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης με τον Τούρκο ομόλογό του, Sedat Önal.
Η συνάντηση διεξήχθη σε φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα και σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, έγινε μια διεξοδική συζήτηση επί των προτάσεων προώθησης της διμερούς συνεργασίας στους οικονομικούς και εμπορικούς τομείς, αλλά και σε θέματα που άπτονται των επαφών μεταξύ των δύο λαών.
Οι συζητήσεις κατά τη συνάντηση των περίπου τριών ωρών, επικεντρώθηκαν σε ζητήματα επιχειρηματικής συνεργασίας, τουρισμού, διασυνδεσιμότητας σε διμερές και περιφερειακό επίπεδο, καθώς και σε επαναδραστηριοποίηση παλαιότερων πρωτοβουλιών, των οποίων η υλοποίηση εκκρεμεί.
Η συνάντηση εργασίας μεταξύ των δύο υφυπουργών στην Καβάλα αποτελεί την έναρξη των επαφών αυτών.
Στο πλαίσιο της συνάντησης στην Καβάλα συζητήθηκε ο πλήρης φάκελος των προκαταρκτικών καταλόγων που έχει καταρτιστεί από κάθε πλευρά με τα παραπάνω διμερή θέματα οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας ώστε να διαπιστωθεί ο βαθμός ωριμότητάς τους και να αποφασιστούν στη συνέχεια τα επόμενα βήματα.
Μετά το πέρας της συνάντησης, οι δύο αντιπροσωπείες αναχώρησαν από το ξενοδοχείο της Καβάλας, όπου έγιναν οι συζητήσεις, για γεύμα σ' ένα από τα γυαλοχώρια του Δήμου Παγγαίου.
Σημειώνεται ότι κατά τις πρόσφατες διαβουλεύσεις των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών στην 'Αγκυρα, με τη συμμετοχή και του Έλληνα υφυπουργού Εξωτερικών για την οικονομική διπλωματία, η ελληνική πλευρά είχε παρουσιάσει μια θετική ατζέντα 15 σημείων, κωδικοποιώντας θέματα που χρονίζουν από τη δεκαετία του 1970, όπως και άλλα που έχουν τεθεί στους διαδοχικούς κύκλους διαπραγματεύσεων έως σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης