Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απειλές Κίνας στην Αυστραλία: Είναι στρατιωτικά αδύναμη και ασήμαντη θα τη χτυπήσουμε πρώτη, εάν χρειαστεί

Απειλές Κίνας στην Αυστραλία: Είναι στρατιωτικά αδύναμη και ασήμαντη θα τη χτυπήσουμε πρώτη, εάν χρειαστεί
«Ο στρατός της Αυστραλίας είναι πολύ αδύναμος για να είναι άξιος αντίπαλος της Κίνας», γράφει η αγγλόφωνη κινεζική εφημερίδα «Global Times»
Σχετικά Άρθρα

Έμμεσες πλην σαφείς απειλές προς την Αυστραλία διατύπωσε η Κίνα, μετά την ολοκλήρωση στρατιωτικών γυμνασίων με ΗΠΑ, Ιαπωνία και Γαλλία στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας.
Μέσω της αγγλόφωνης εφημερίδας «Global Times» το Πεκίνο χαρακτήρισε την Αυστραλία στρατιωτικά «αδύναμη» και «ασήμαντη επιτείνοντας την ήδη σοβαρή εμπορική και διπλωματική διαμάχη των δύο χωρών.
«Ο στρατός της Αυστραλίας είναι πολύ αδύναμος για να είναι άξιος αντίπαλος της Κίνας και αν τολμά να παρέμβει σε μια στρατιωτική σύγκρουση, για παράδειγμα στην Ταϊβάν, οι δυνάμεις του θα είναι μεταξύ των πρώτων που θα χτυπηθούν», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορεί να κρυφτεί η Αυστραλία»

«Η Αυστραλία δεν πρέπει να πιστεύει ότι μπορεί να κρυφτεί από την Κίνα εάν προκαλέσει», αναφέρεται στο δημοσίευμα.
«Η Αυστραλία βρίσκεται εντός της εμβέλειας του βαλλιστικού πυραύλου ενδιάμεσης εμβέλειας DF-26, εξοπλισμένου με συμβατική κεφαλή» προστίθεται στο δημοσίευμα.
Η άσκηση Jeanne d'Arc 21 - ή ARC21, όπως την ονόμασε η Δυτική συμμαχία, θεωρείται ότι στοχεύει στην αμφισβήτηση των εκτεταμένων ισχυρισμών της Κίνας για περιφερειακές νησιωτικές αλυσίδες και αμφισβητούμενες περιοχές στις οποίες έχει οικοδομήσει στρατιωτική εγκαταστάσεις.
Οι συνεχιζόμενες κοινές ασκήσεις από ιαπωνικά, αμερικανικά, γαλλικά και αυστραλιανά στρατεύματα, επισήμως έχουν ως στόχο να λειτουργούν «αποτρεπτικά» για την Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης