Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Κατά του νομοσχεδίου για τα εργασιακά εργαζόμενοι στην ιδιωτική ασφάλιση

Κατά του νομοσχεδίου για τα εργασιακά εργαζόμενοι στην ιδιωτική ασφάλιση

Στέλνουν στην λαιμητόμο την τηλεεργασία

Χειρότερο από όσες διαρροές είχε κάνει τις προηγούμενες εβδομάδες η κυβέρνηση χαρακτηρίζει μερίδα εργαζομένων στις ασφαλιστικές το νομοσχέδιο για τα εργασιακά τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι επιβάλλει 10ωρη απλήρωτη εργασία με ατομικές συμβάσεις.
Αυξάνονται οι υπερωρίες και φθηναίνουν ενώ επεκτείνεται και μονιμοποιείται η τηλεργασία.

Τι σημαίνει η εφαρμογή του νομοσχεδίου για τον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης

Κατά την ίδια μερίδα εργαζομένων σε ιδιωτικές ασφαλιστικές σημαίνει ότι ο ημερήσιος χρόνος εργασίας θα ξεπερνά τις 10 ώρες, αφού και το διάλειμμα δεν θα λογίζεται στον εργάσιμο χρόνο.
Με το νομοσχέδιο τονίζουν θα επιβάλει η εργοδοσία την τήρηση του 10ωρου αφού πλέον δεν θα υπολογίζεται κάποιος έξτρα χρόνος αλλά ο κανονικός εργάσιμος χρόνος, ενώ οι υπερωρίες θα μεταφέρονται στον ά εργάσιμο χρόνο.
Fake news επιμένουν ότι είναι το ρεπό όταν οι εργαζόμενοι δουλεύουν 10ωρο αφού ρεπό δίδεται μόνο όταν δεν υπάρχει αυξημένη δουλειά, την ίδια στιγμή που σήμερα η καλοκαιρινή άδεια είναι σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες.
Μονιμοποιείται, συμπληρώνουν η τηλεργασία με απεχθείς όρους.
Η τηλεργασία αξιοποιείται ως νέα μορφή ευέλικτης εργασίας για να αυξηθεί ακόμα περισσότερο η εντατικοποίηση και ο εργάσιμος χρόνος, αφού πολλές φορές «δουλεύουμε και μετά το ωράριο μας ακόμα και σαββατοκύριακα», υπογραμμίζου, προσθέτοντας ότι έχουν φορτωθεί όλο το κόστος λειτουργίας του εξοπλισμού και όλα εκείνα τα έξοδα που θα έπρεπε να αναλαμβάνει η εταιρία αλλά έχει καταφέρει να απαλλαχθεί.
Εργαζόμενοι σε ετοιμότητα 24 ώρες το 24ωρο.
«Το νομοσχέδιο αναφέρει ότι ο εργοδότης υποχρεούται να ενημερώνει τον τηλεργαζόμενο για τυχόν συμφωνημένη τηλε-ετοιμότητα!
Αυτό σημαίνει φυσικά ότι 24 ώρες το 24ωρο θα έχει «συμφωνήσει» ο εργαζόμενος ότι θα είναι υπ’ ατμόν να περιμένει υπηρεσιακό mail, τηλέφωνο, επιπρόσθετη εργασία!
Και να τα αφήσουν αυτά τα «έξυπνα» περί δικαιώματος του εργαζόμενου στην αποσύνδεση.
Αν ήθελε η Κυβέρνηση να μπορεί ο εργαζόμενος να αποσυνδέεται, θα υποχρέωνε τον εργοδότη να το κάνει και δεν θα άφηνε ανυπεράσπιστο τον εργαζόμενο να το ζητήσει όταν και αν του επιτραπεί» διατείνονται.
Τάσσονται υπέρ την κατάργησης της τηλεεργασίας επειδή αποτελεί μορφή εκμετάλλευσης εργαζομένων.
Κατάργηση Κυριακάτικης αργίας για τις ασφαλιστικές
Η νομιμοποίηση της εργασίας 32 Κυριακές τον χρόνο βάζει μπρος και δίνει την σκυτάλη στις ασφαλιστικές υποστηρίζουν για να νομιμοποιήσουν την εργασία την Κυριακή σε ορισμένους τομείς όπως τα τηλεφωνικά κέντρα, λογιστήρια, μηχανογραφικά, τμήμα μισθοδοσίας, τμήμα ανθρώπινου δυναμικού.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης