Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας: Εντός των επόμενων ωρών ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις

Σταϊκούρας: Εντός των επόμενων ωρών ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις

Εντός των ημερών, θα ανοίξει η πλατφόρμα για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις πάγιες δαπάνες των επιχειρήσεων

Εντός των επόμενων ωρών θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.
«Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.
Σε αντιδιαστολή με την περσινή χρονιά που τρέχαμε το καλοκαίρι να πούμε στους λογιστές να κάνουν συμπληρωματικές δηλώσεις για την προκαταβολή φόρου, φέτος έχουν ήδη νομοθετηθεί η μείωση της προκαταβολής φόρου και η πρόβλεψη για τα τεκμήρια και θα είναι αυτοματοποιημένα στην συμπλήρωση της δήλωσης» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στον Ant1.
Όσον αφορά τις απαλλαγές για κρατικές αποζημιώσεις λόγω του lockdown και τον συν-υπολογισμό τους στις δηλώσεις, o υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως ισχύουν «όποιες διευκρινίσεις για τις φορολογικές δηλώσεις έχουν δοθεί ήδη από τις 20 Απριλίου».
Ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι έχουν ήδη εκδοθεί οι εγκύκλιοι για τις φοροαπαλλαγές ιδιοκτητών ακινήτων που δεν εισέπραξαν ενοίκια λόγω του lockdown και της πανδημίας και για ό,τι αφορά την υποχρέωση ηλεκτρονικών συναλλαγών από τους πολίτες.
«Σε δύο χρόνια και εν μέσω όλης αυτής της κατάστασης, έχουμε μειώσει μόνιμα μεσοσταθμικά κατά 22% τον ΕΝΦΙΑ, μειώσαμε τον φόρο για τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα, μειώσαμε την προκαταβολή φόρου, καταργήσαμε την εισφορά αλληλεγγύης για το 2021 και το 2022 και μειώσαμε τις ασφαλιστικές εισφορές κατά 4 μονάδες.
Δεν είναι και λίγα μέσα σε δύο χρόνια.
Όποιος χώρος δημιουργείται θα αξιοποιείται για την μείωση φόρων και εισφορών», είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Ενισχυμένη αποζημίωση ειδικού σκοπού

Σε ό,τι αφορά την ενισχυμένη αποζημίωση ειδικού σκοπού για τις επιχειρήσεις που ήταν κλειστές τον Απρίλιο, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι «46.096 πολίτες έλαβαν ήδη συνολικά 50 εκατ. ευρώ.
Έχουν υποβληθεί συνολικά περίπου 75.000 αιτήσεις και αύριο προγραμματίζεται ακόμη μια καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού».

Οι πάγιες δαπάνες

Σχετικά με τις πάγιες δαπάνες των επιχειρήσεων, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως «αύριο ή την Δευτέρα θα ανοίξει η πλατφόρμα για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις πάγιες δαπάνες επιχειρήσεων, προκειμένου να καλυφθεί τμήμα των πάγιων δαπανών τους.
Το διαθέσιμο ποσό είναι 500 εκατ. ευρώ.
Η πρώτη φάση υπολογίζεται έως τις 17 Ιουνίου, οπότε θα πρέπει να έχει γίνει η φορολογική δήλωση αυτών των πολιτών, ώστε από τον Ιούλιο να γίνουν οι συμψηφισμοί με φετινές φορολογικές υποχρεώσεις τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης