Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έμμεση σύσταση σε γυναίκες κάτω των 50 για εμβόλια mRNA - Εμβολιασμοί 12 - 15 πριν το Σεπτέμβριο

Έμμεση σύσταση σε γυναίκες κάτω των 50 για εμβόλια mRNA - Εμβολιασμοί 12 - 15 πριν το Σεπτέμβριο
Διαθέσιμα όλα τα εμβόλια από το Σάββατο 29/5 για τις ηλικίες 30 - 34 ετών
Σχετικά Άρθρα
(upd6) Με την επιδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα να εξακολουθεί να εμφανίζει σημάδια αποκλιμάκωσης, γεγονός που ενισχύει την αισιοδοξία για την εξέλιξη του ιού τους επόμενους μήνες, το ενδιαφέρον όλων έχει στραφεί στο ζήτημα των εμβολίων.
Όχι τόσο για την επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος, το οποίο φέρεται να πηγαίνει εξαιρετικά καλά ιδιαίτερα μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας προκειμένου να έχουν πρόσβαση και οι ηλικίες 35 – 39 ετών σε όλα τα εμβόλια, όσο κυρίως για την ασφάλεια των εμβολίων AstraZeneca και Johnson & Johnson μετά τα πρόσφατα περιστατικά θρομβώσεων.
Σε έκτακτη σύσκεψη της η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού έκρινε ότι δεν αλλάζουν τα ηλικιακά όρια που έχουν τεθεί για το εμβόλιο της AstraZeneca αν και εμμέσως δίνεται η σύσταση κυρίως στις γυναίκες κάτω των 50 ετών, πως πλέον είναι διαθέσιμα και τα εμβόλια mRNA, ενώ παράλληλα επισημαίνεται πως δεν αλλάζει ο προγραμματισμός και για τις δεύτερες δόσεις του εν λόγω εμβολίου.
Επιστήμονες υποστηρίζουν πως όσοι έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca και δεν παρουσίασαν παρενέργειες, είναι σχεδόν απίθανο να έχουν κάποιες σοβαρές παρενέργειες στη δεύτερη δόση.
Την ίδια στιγμή πάντως όλο το βάρος δίνεται στην επιτάχυνση των εμβολιασμών, κάτι άλλωστε που φαίνεται και από την πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια που θα έχουν από τις 29/5 και τα άτομα ηλικίας 30 – 34 ετών, ενώ θέμα ημερών είναι να αρχίσουν τόσο οι εμβολιασμοί κατ’οίκον όσο και οι εμβολιασμοί των ατόμων που είναι στην ηλικιακή ομάδα 18 – 29 ετών.
Η κυβέρνηση εκτιμά πως εφόσον δεν υπάρξει κάποιο σοβαρό απρόοπτο, ο στόχος για τον εμβολιασμό του 70% του πληθυσμού εντός του καλοκαιριού θα επιτευχθεί εύκολα, τη στιγμή που αισιοδοξία υπάρχει και για τον ολοένα μειούμενο αριθμό νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία, των νοσηλευομένων (λίγο πάνω από 3.000) και των διασωληνωμένων (543).
Πάντως, οι ειδικοί εκτιμούν ότι σημαντική μείωση των κρουσμάτων θα πρέπει να αναμένεται στα τέλη Ιουνίου.

Κικίλιας: Πιθανό πριν τον Σεπτέμβριο οι εμβολιασμοί των παιδιών ηλικίας 12 – 15 ετών

Τη θέση πως είναι πιθανό πριν από τον Σεπτέμβριο και την έναρξη της σχολικής χρονιάς να αρχίσουν οι εμβολιασμοί των παιδιών ηλικίας 12 – 15 ετών και εφόσον έχει δοθεί η σχετική έγκριση από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές διατύπωσε ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας, ο οποίος εκτίμησε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού.
«Μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε φτάσει αυτό το ποσοστό, εφόσον συνεχιστούν κανονικά οι παραδόσεις των εμβολίων» είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Open ο κ.Κικίλιας, ο οποίος ανέφερε πως «υπάρχουν εμβόλια για όποιο κι αν επιλέξει ο πολίτης».
«Η επάρκεια εμβολίων είναι διασφαλισμένη καθώς έχουν ήδη προαγοραστεί 30 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων από τη χώρα μας» τόνισε ο κ.Κικίλιας.
«Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να έχουν κάνει όλοι από την ηλικία των 18 ετών και άνω το εμβόλιο μέχρι και τον Ιούλιο, έτσι ώστε όλοι οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί, αλλά και όσοι νόσησαν και έχουν φυσική ανοσία, να δημιουργήσουν ένα ικανοποιητικό τείχος ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι.
Στα νησιά οι εμβολιασμοί προχωρούν με πολύ γρήγορους ρυθμούς» είπε ο κ.Κικίλιας, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν κι άλλα εμβόλια πέραν από αυτό της Johnson and Johnson στη νησιωτική Ελλάδα για όσους το επιθυμούν.

Κανονικά το εμβόλιο της AstraZeneca

Διευκρινίσεις για την εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος με το σκεύασμα της AstraZeneca παρείχε στην έκτακτη παρουσία της στη χθεσινή συνέντευξη Tύπου του υπουργείου Υγείας η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.
Όπως ανακοίνωσε, η χορήγηση του συγκεκριμένου σκευάσματος συνεχίζεται κανονικά σε όλες τις ηλικίες, καθώς η Επιτροπή κρίνει ότι το όφελος από τον εμβολιασμό υπερτερεί του κινδύνου ανάπτυξης του σπάνιου συνδρόμου θρόμβωσης/θρομβοπενίας (TTS).
Αφορμή για τις διευκρινίσεις στάθηκαν οι πέντε περιπτώσεις θρόμβωσης/θρομβοπενίας μετά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η κυρία Θεοδωρίδου.
Από αυτές, οι τέσσερις αφορούν γυναίκες ηλικίας 36, 44, 47 και 61 ετών και έναν άνδρα 35 ετών, με τον έναν από τους ασθενείς να αναρρώνει και να εξέρχεται από το νοσοκομείο, τους τρεις να νοσηλεύονται και μία γυναίκα να καταλήγει. Τους τελευταίους δύο μήνες, μάλιστα, 62 γυναίκες ηλικίας 30-49 ετών νοσηλεύθηκαν σε ΜΕΘ για επιπλοκές της COVID-1919 και 29 κατέληξαν.

Μετά την αξιολόγηση των περιστατικών από την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης, ωστόσο, και λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη μέτρια έως υψηλή διασπορά του ιού στη χώρα μας, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνέστησε τη συνέχιση του εμβολιασμού σύμφωνα με το ισχύον πρόγραμμα, επισημαίνοντας τα εξής:

  • Ο εκτιμώμενος κίνδυνος εμφάνισης του συνδρόμου TTS μετά από εμβολιασμό με AstraZeneca είναι μεγαλύτερος σε γυναίκες ηλικίας μικρότερης των 50 ετών.
  • Τα εμβόλια mRNA που δεν έχουν συσχετιστεί με τον κίνδυνο TTS είναι διαθέσιμα σε άτομα όλων των ηλικιών.
  • Σε ό,τι αφορά στη 2η δόση, συστήνεται η συνέχιση του εμβολιασμού με το ίδιο εμβόλιο, δεδομένου ότι η εμφάνιση TTS είναι εξαιρετικά σπάνια μετά τη δεύτερη δόση. Ενδεικτικά, στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε σύνολο 9 εκατ. δεύτερων δόσεων, καταγράφηκαν 15 περιπτώσεις.

Βασιλακόπουλος: Ελάχιστη πιθανότητα θρόμβωσης με δεύτερη δόση ΑstraZeneca

«Η πιθανότητα να πάθεις κάποια θρόμβωση ή επιπλοκή στην δεύτερη δόση είναι ελάχιστη» υποστήριξε ο καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας Θ. Βασιλακόπουλος, αναφερόμενος στον προβληματισμό που έχει προκληθεί σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca.
Ερωτηθείς για το κατά πόσο θα ήταν καλύτερο ένας πολίτης, που ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 30-49 και έχει ήδη κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, να επιλέξει να κάνει την δεύτερη δόση με κάποιο άλλο εμβόλιο, ο κ.Βασιλακόπουλος υποστήριξε μιλώντας στο ΣΚΑΪ, αφενός πως τα περιστατικά θρομβώσεων που έχουν αναφερθεί μέχρι προσφάτως είναι έξι μέσα σε εκατομμύρια δόσεις αφετέρου πως όποιος δεν είχε κάποια αντίδραση την πρώτη φορά, γεγονός που κι αυτό είναι σπάνιο- ένα περιστατικό στις 180.000 ειδικά στην Ελλάδα-, είναι ακόμη πιο απίθανο να έχει στην δεύτερη.
Στο πλαίσιο αυτό ο κ.Βασιλακόπουλος επεσήμανε πως οι πιθανότητες να νοσήσει κανείς από κορωνοϊό είναι εξαπλάσιες από το να πάθει θρόμβωση από το εμβόλιο.

Βατόπουλος: Ελάχιστες οι παρενέργειες από τα εμβόλια – Δεν τελειώσαμε με την πανδημία

Τη θέση πως ελάχιστες είναι οι παρενέργειες από τα εμβόλια διατύπωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος διεμήνυσε πως ο κορωνοϊός είναι ακόμα εδώ και πως δεν έχουμε ακόμα τελειώσει με την πανδημία.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 και με αφορμή τον προβληματισμό που υπάρχει με το εμβόλιο της AstraZeneca μετά τον εντοπισμό των περιστατικών με θρομβώσεις, ο κ.Βατόπουλος είπε πως τα εμβόλια «έχουν κάποιες ελάχιστες παρενέργειες».
«Το πρόβλημα αναφορικά με την μη επιλογή του εμβολίου από κάθε πολίτη εντοπίζεται στην επάρκεια των εμβολίων, που σύντομα θα λυθεί.
Τα εμβόλια έχουν κάποιες ελάχιστες παρενέργειες, αλλά τα εμβόλια είναι αυτά που θα μας σώσουν από την πανδημία.
Στατιστικά τα περιστατικά παρενεργειών είναι ελάχιστα σε σχέση με τον συνολικό αριθμό των εμβολιασμών.
Στην επικοινωνιακή διαχείριση, υπάρχει ένα μόνιμο πρόβλημα στην ΕΕ» είπε ο κ.Βατόπουλος.
Ερωτηθείς σχετικά με τις αποφάσεις των ειδικών για την εστίαση και την μουσική στα καταστήματα ή την αύξηση του ορίου συμμετεχόντων σε δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων, ο κ.Βατόπουλος είπε ότι «οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν δεδομένης της εξέλιξης της πανδημίας και των καθημερινών κρουσμάτων που εντοπίζονται».
«Ο αριθμός των κρουσμάτων δεν είναι για μένα τόσο καθοριστικός, όσο είναι ο αριθμός των βαριών περιστατικών και των σοβαρών κρουσμάτων στα νοσοκομεία.
Ο κορωνοϊός είναι εδώ.
Δεν τελειώσαμε με την πανδημία» υπογράμμισε ο κ.Βατόπουλος.

Διαθέσιμα από το Σάββατο όλα τα εμβόλια στους πολίτες 30 - 34 ετών

Το άνοιγμα της πλατφόρμας των ραντεβού για όλα τα εγκεκριμένα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα 30-34 ετών από το Σάββατο 29 Μαΐου ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στη συνέντευξη τύπου.
Όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας, από χθες που όταν η αντίστοιχη πλατφόρμα για τους πολίτες 35-39 ετών έχουν ήδη κλειστεί 102.000 ραντεβού, ενώ το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες ηλικίες.
Σήμερα, μάλιστα, αναμένεται να ξεπεραστούν οι 5,2 εκατομμύρια εμβολιασμοί στη χώρα μας (3.662.292 δόσεις της Pfizer, 499.799 Moderna, 88.730 Johnson & Johnson και 905.915 δόσεις AstraZeneca), αριθμός που τοποθετεί την Ελλάδα στην 3η θέση των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά στον επταήμερο κυλιόμενο μέσο όρο εμβολιασμών ανά 100.000 κατοίκους και στην 5η θέση σε ποσοστό εμβολιασθέντων με 17,62%.

Αισιοδοξία από τη μείωση στο σύνολο των δεικτών της επιδημίας αυτή την εβδομάδα

Σημαντική είναι η υποχώρηση που καταγράφεται αυτή την εβδομάδα σε όλους τους επιδημιολογικούς δείκτες, αναδεικνύοντας την σταδιακή αποκλιμάκωση της έντασης της πανδημίας στη χώρα μας.
Οι 547 διασωληνωμένοι ασθενείς, οι 250 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία της επικράτειας και οι 44 θάνατοι που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) είναι στοιχεία που αποτυπώνουν τη διαδικασία αποσυμπίεσης που συντελείται εδώ και μερικές ημέρες στο ΕΣΥ.
Χαρακτηριστικό είναι, άλλωστε, ότι μόλις την περασμένη Τετάρτη 19 Μαΐου, οι αντίστοιχοι αριθμοί βρίσκονταν σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα, με τους διασωληνωμένους να ανέρχονται σε 642, τις εισαγωγές σε 305 και τους θανάτους σε 53.
Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν και τα δεδομένα που παρέθεσε ο Υπουργός Υγείας, σύμφωνα με τα οποία οι νοσηλευόμενοι ασθενείς στα νοσοκομεία της επικράτειας ανέρχονται πλέον σε 3.047 από 3.790 την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ έχει μειωθεί σημαντικά και ο μέσος όρος των ημερήσιων εισαγωγών, πέφτοντας για πρώτη φορά έπειτα από αρκετές εβδομάδες σε επίπεδα κάτω των 300 (244). Συνολικά, οι εισαγωγές την τελευταία εβδομάδα περιορίστηκαν στις 1.900, από τις 2.195 της εβδομάδας 10-16 Μαΐου.
Εξίσου θετική είναι η εξέλιξη της πανδημίας και στο επίπεδο της διασποράς, όπως αποτυπώνεται από τα 1.517 νέα κρούσματα σε σύνολο 50.992 διαγνωστικών ελέγχων.
Ο δείκτης Rt υποχώρησε στο 0,82 (από 0,86 την προηγούμενη εβδομάδα) και το ποσοστό θετικότητας στο 3,66% (από 3,80), επιβεβαιώνοντας την πορεία σταθεροποίησης με πτωτικές τάσεις, για την οποία μιλούν εδώ και αρκετές ημέρες οι ειδικοί.
Τα περισσότερα από 20.000 ενεργά κρούσματα της προηγούμενης Τετάρτης πλέον περιορίζονται σε 16.838, όπως και ο μέσος όρος κρουσμάτων ημερησίως σε 1.175 από 2.000 την προηγούμενη εβδομάδα, Το άξιο αναφοράς, ωστόσο, εδώ είναι το γεγονός ότι αυτή που διανύουμε είναι η τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα κατά την οποία παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων σε νεότερες ηλικιακές ομάδες, με τη μέση ηλικία των κρουσμάτων να είναι τα 37 έτη.

Τι ισχύει με τα self test


Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, αναφέρεται ότι «από την Δευτέρα 24/05/2021 έως το Σάββατο 29/05/2021 όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, καθώς και όσοι έχουν ατομική επιχείρηση, θα μπορούν να προμηθευτούν δύο δωρεάν self tests, ένα για την εβδομάδα από 24/05/2021 έως 30/05/2021 και ένα για την εβδομάδα από 31/05/2021 έως 06/06/2021.
Διευκρινίζεται ότι στη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας από 24/05/2021 έως 30/05/2021 δεν ισχύει η υποχρέωση διενέργειας self test από τους ανωτέρω εργαζόμενους έως 24 ώρες πριν την πρώτη ημέρα της εβδομάδας που θα παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας και η συνακόλουθη δήλωση του αποτελέσματος στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ».
Με άλλα λόγια, για το χρονικό διάστημα 24-30 Μαΐου, μπορεί κάποιος εργαζόμενος να προσέλθει στην εργασία του τη Δευτέρα και να δηλώσει το αποτέλεσμα του self-test αργότερα εντός της εβδομάδας.
Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας υποχρεούνται να δηλώσουν το αποτέλεσμα του τεστ στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», στο οποίο οδηγούνται αυτόματα αφού μπουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και επιλέξουν «Δήλωση Αποτελέσματος self-test για εργαζόμενο».
Στους έχοντες ατομική επιχείρηση συστήνεται να δηλώσουν το αποτέλεσμα του τεστ εισερχόμενοι στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και επιλέγοντας στη συνέχεια «Δήλωση αποτελέσματος self-test για COVID-19».
Σημειώνεται τέλος ότι την εβδομάδα από 24/05/2021 έως 30/05/2021 τα κλιμάκια του ΣΕΠΕ κατά τους επιτόπιους ελέγχους που θα διενεργούν στο πλαίσιο του ελεγκτικού τους έργου θα παρέχουν σχετική πληροφόρηση για την εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης σε εργοδότες και εργαζόμενους».

Άνοιξαν τα ΟΠΑΠ Play

Μετά το άνοιγμα των θερινών σινεμά την Παρασκευή 21/5, σειρά πήραν από 24/5 τα ΟΠΑΠ Play, τα οποία επαναλειτουργούν.
Βάσει του σχεδιασμού, στις 28 Μαΐου επιστρέφουν τα θεάματα και οι συναυλίες σε υπαίθριο χώρο με πληρότητα 50%.
Μια εβδομάδα αργότερα, στις 31 Μαΐου, αναμένεται να επαναλειτουργήσουν τα γυμναστήρια, με το ακριβές πλαίσιο και τα μέτρα ασφαλείας να ξεκαθαρίζουν έως τέλος Μαΐου.
Επιπλέον, στην εστίαση αναμένουν τις αποφάσεις των ειδικών για το εάν θα επιτραπεί ή όχι η μουσική από τις αρχές Ιουνίου, ενώ τον Ιούνιο αναμένεται να ανοίξουν τα catering και οι δεξιώσεις, πάντα σε εξωτερικούς χώρους.
Σημειώνεται πως επιθυμία του υπουργείου Ανάπτυξης είναι να αυξηθεί το όριο στους γάμους, το οποίο έχει τεθεί στα 100 άτομα κατά την επαναλειτουργία τους τον ερχόμενο μήνα.
Μάλιστα δεν αποκλείεται να εξεταστεί και περαιτέρω παράταση στην υφιστάμενη ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, από τις 00:30 που είναι σήμερα.
Για τους επόμενους μήνες προβλέπεται, ότι εφόσον φτάσουμε σε ένα υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού του ενήλικου πληθυσμού, να ανοίξει η εστίαση και σε εσωτερικούς χώρους, τα λούνα παρκ, το υπαίθριο εμπόριο και οι παιδότοποι.
Από τα τελευταία που θα ανοίξουν αναμένεται να είναι οι εμπορικές εκθέσεις τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Στους 11.916 οι νεκροί

Στους 11.916 ανέρχονται οι νεκροί στην Ελλάδα από την επιδημία του κορωνοϊού.
Τα νέα 26/5 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.517, εκ των οποίων κανένα δεν εντοπίστηκε σε ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 395.094, εκ των οποίων 51,2% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 27 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.036 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
q1_1.jpg
To Rt για την επικράτεια εκτιμάται σε 0,82 (95%Crl: 0.27 - 1.61).
Oι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 44, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.916 θάνατοι.
Το 95,1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 547 (χθες 569).
q2_1.jpg

Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη.
To 84,6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.391 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 250 (ημερήσια μεταβολή +28,87%).
Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 244 ασθενείς.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη)
χαρτης26_5.jpg

Τα self test

Έως 25 Μαΐου 2021, έχουν καταγραφεί ηλεκτρονικά 11.691.177 δηλώσεις αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού
ελέγχου.
Από τα 222.122 άτομα που προσήλθαν για επανέλεγχο έως και τις 25 Μαΐου 2021, έχουν καταγραφεί 23.433 θετικά αποτελέσματα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης