Τελευταία Νέα
Διεθνή

Amazon: Επέκταση στις πωλήσεις φαρμάκων με τη δημιουργία φυσικών καταστημάτων

tags :
Amazon: Επέκταση στις πωλήσεις φαρμάκων με τη δημιουργία φυσικών καταστημάτων

Απώτερος στόχος του τεχνολογικού κολοσσού είναι να διεκδικήσει μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά συνταγογραφούμενων φαρμάκων των ΗΠΑ, αξίας 380 δισ. δολ.

Σχετικά Άρθρα
Στη δημιουργία φυσικών καταστημάτων φαρμακείων αναμένεται να προχωρήσει η Amazon, σύμφωνα δημοσίευμα Reuters την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021.
Ήδη, έχει λάβει χώρα η σχετική προεργασία και εάν το σχέδιο λάβει το πράσινο φως, θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας χρόνος προετοιμασίας προκειμένου να υλοποιηθεί.
Τα καταστήματα θα αφορούν σε πρώτη φάση την αμερικανική αγορά, αν και δεν αποκλείεται μελλοντικά επέκταση του δικτύου και εκτός των ΗΠΑ.

Η αγορά

Ο τεχνολογικός κολοσσός έχει ήδη στα σκαριά την εισοδό του στην σχετική αγορά καθώς άνοιξε το πρώτο του online φαρμακείο το Νοέμβριο του 2020 με δυνατότητα ηλεκτρονικής κατάθεσης ιατρικών συνταγών και παράδοση στην επικράτεια των ΗΠΑ.
Σημειώνεται ότι η Amazon εισήλθε στην online αγορά συνταγογραφούμενων φαρμάκων μετά την αγορα της online αλυσίδας φαρμακείων PillPack το 2018.
Τώρα, με το νέο σχέδιο, απώτερος στόχος του τεχνολογικού κολοσσού είναι να διεκδικήσει μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά συνταγογραφούμενων φαρμάκων των ΗΠΑ, αξίας 380 δισ. δολαρίων.

Ο ανταγωνισμός

Η επιτυχή του έκβαση άσκησε πιέσεις σε εδραιωμένες αλυσίδες του κλάδου, όπως η Walgreens, η CVS Health αλλά και η Walmart και προφανώς δημιούργησε σκέψεις για περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας στην εν λόγω αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης