Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Εντολή Biden στις υπηρεσίες πληροφοριών για επιπλέον έρευνες για την καταγωγή του Covid-19

ΗΠΑ: Εντολή Biden στις υπηρεσίες πληροφοριών για επιπλέον έρευνες για την καταγωγή του Covid-19

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden (26/5) εξετάζονται δύο «εξίσου εύλογα» σενάρια για την προέλευση της πανδημίας του κορωνοϊου

Σχετικά Άρθρα

Στην ανακοίνωση ότι έχει διατάξει μια πιο ενδελεχή επανεξέταση των πληροφοριών για αυτά που αποκάλεσε «δύο εύλογα» σενάρια όσον αφορά την προέλευση της πανδημίας της Covid-19, προχώρησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021.
Ο Biden αποκάλυψε ότι νωρίτερα αυτό το έτος ανέθεσε στις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ να προετοιμάσουν «μια έκθεση όπου θα αναλύονται τα πλέον επικαιροποιημένα στοιχεία σχετικά με την προέλευση του Covid-19, συμπεριλαμβανομένου του εάν προέκυψε από ανθρώπινη επαφή με μολυσμένο ζώο ή από εργαστηριακό ατύχημα», επισημαίνεται στο δημοσίευμα

Τα δύο σενάρια

«Οι υπηρεσίες πληροφοριών σήμερα επικεντρώνονται σε δύο πιθανά σενάρια, αλλά δεν έχουν καταλήξει σε οριστικό συμπέρασμα σχετικά με αυτό το ζήτημα», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.
«Σύμφωνα με την τρέχουσα θέση, η πλειονότητα των στοιχείων δεν συνηγορεί ότι υπάρχουν επαρκείς πληροφορίες για να θεωρηθεί το ένα σενάριο πιο πιθανό από το άλλο», επισήμανε

Από εργαστήριο

Ο Biden εξέδωσε τις νέες οδηγίες, καθώς η προέλευση της πανδημίας του κορανοϊού, που είναι ακόμη επίσημα άγνωστη, αποτελεί αντικείμενο περαιτέρω ερευνών.
Η υπόθεση ότι ο ιός μπορεί να δραπέτευσε από εργαστήριο, ενώ αρχικά απορρίφθηκε από ορισμένους ως θεωρία συνωμοσίας, τους τελευταίους μήνες έχει αποκτήσει μεγαλύτερη βαρύτητα.
Η επικεφαλής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, Rochelle Walensky, την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε στη Γερουσία ότι η προέλευση του ιού από εργαστήριο «σίγουρα» αποτελεί «μία πιθανότητα».

Ο ρόλος της Κίνας

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου ανέφεραν στους δημοσιογράφους την Τρίτη 25 Μαϊου ότι η Κίνα δεν ήταν «απόλυτα διαφανής» στο πλαίσιο της παγκόσμιας έρευνας για την προέλευση του Covid-19 και ότι απαιτείται πλήρης έρευνα για να καθοριστεί εάν ο ιός που σκότωσε σχεδόν 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι προήλθε από τη φύση ή ένα εργαστήριο.

Απάντηση

«Πρέπει να φτάσουμε στο τέλος αυτού, όποια κι αν είναι η απάντηση», δήλωσε ο ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την πανδημία, Andy Slavitt, σε δημοσιογράφους την Τρίτη 25 Μαίου 2021.
«Χρειαζόμαστε μια εντελώς διαφανή διαδικασία ερευνών εκ μέρους της Κίνας, χρειαζόμαστε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας προκειμένουν να καταλήξουμε σε αυτό το θέμα και δεν αισθανόμαστε ότι αυτό συμβαίνει τώρα» κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης