Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αποκλιμάκωση στις αποδόσεις των ομολόγων καθώς η Fed καθησυχάζει για τον πληθωρισμό

tags :
ΗΠΑ: Αποκλιμάκωση στις αποδόσεις των ομολόγων καθώς η Fed καθησυχάζει για τον πληθωρισμό
Στο μέσο της συνεδρίασης η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού τίτλου βρέθηκε κάτω από το 1,590%

Κίνηση αποκλιμάκωσης κατέγραψαν αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου την Τρίτη 25 Μαΐου, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς βρέθηκαν να υποχωρούν κάτω και από το 1,590%.
Η απόδοση του 30ετούς ομολόγου κατέγραψε πτώση κάτω από το 2,283%.
Οι αποδόσεις κινούνται αντίστροφα στις τιμές.

Οι φόβοι

Αξιωματούχοι της Fed, συμπεριλαμβανομένου της Lael Brainard που ανήκει στο συμβούλιο νομισματικής πολιτικής και του προέδρου της Fed της Ατλάντα, Raphael Bostic, σε πρόσφατά τους σχόλια υποτίμησαν του κινδύνους υπερθέρμανσης της οικονομίας εξαιτίας του αυξανόμενου πληθωρισμού και τις ανησυχίες σχετικά με τη σταδιακή άρση των μέτρων χαλαρής νομισματικής πολιτικής εξαιτίας της πανδημίας.

Ευελιξία

Η επικεφαλής της Fed του Κάνσας Esther George δήλωσε τη Δευτέρα (24 Μαϊου) ότι θα ήταν σημαντικό να μην παραμείνει η Fed σε μια «άκαμπτη διατύπωση των μέτρων πολιτικής (σ.σ. που θα ληφθούν ως αντίδραση στις πληθωριστικές πιέσεις)» καθώς η εικόνα για την οικονομίας σταδιακά αλλάζει και εισέρχεται σε φάση ολοένα και εντονότερης ανάκαμψης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters.
Αναμένεται σε αυτό το πλαίσιο η αγορά αναμένεται να αξιολογήσει νεα στοιχεία για τις πωλήσεις κατοικιών τον Απρίλιο (25/5)
treau.PNG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης