Τελευταία Νέα
Διεθνή

HΠΑ: Ο Λευκός Οίκος δεν επιβεβαιώνει τα σενάρια για την προέλευση του κορωνοϊού

HΠΑ: Ο Λευκός Οίκος δεν επιβεβαιώνει τα σενάρια για την προέλευση του κορωνοϊού
Ο Λευκός Οίκος δεν επιβεβαιώνει ότι ερευνητές του Ινστιτούτου Ιολογίας της Ουχάν ασθένησαν έναν μήνα πριν εντοπιστεί η πρώτη εστία του νέου κορονοϊού
Ο Λευκός Οίκος δεν επιβεβαιώνει ότι ερευνητές του Ινστιτούτου Ιολογίας της Ουχάν ασθένησαν έναν μήνα πριν εντοπιστεί η πρώτη εστία του νέου κορονοϊούΗ εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Jen Psaki δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal για την προέλευση του κορωνοϊού και χρειάζεται περισσότερες πληροφορίες.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, τρεις ερευνητές του Ινστιτούτου Ιολογίας της πόλης Ουχάν (WIV) ζήτησαν νοσοκομειακή περίθαλψη τον Νοέμβριο του 2019, έναν μήνα προτού να ανακοινώσει η Κίνα τα πρώτα κρούσματα της ασθένειας που στη συνέχεια ονομάστηκε Covid-19.
Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων σήμερα, η Psaki είπε ότι οι ΗΠΑ ελπίζουν πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα προχωρήσει σε μια πιο «διαφανή» έρευνα για την προέλευση του νέου κορωνοϊού.
Νωρίτερα, το Πεκίνο διέψευσε ότι τρεις ερευνητές του WIV ασθένησαν και χρειάστηκαν νοσηλεία πριν να εξαπλωθεί η πανδημία σε όλον τον κόσμο.
Όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό, ένας εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας, ο Ζάο Λιτζιάν, χαρακτήρισε «απολύτως λανθασμένες» τις πληροφορίες της αμερικανικής εφημερίδας, σύμφωνα με τις οποίες οι ασθενείς εμφάνισαν συμπτώματα που παρέπεμπαν στην Covid-19 ή σε κάποια εποχιακή λοίμωξη.
Η Κίνα ενημέρωσε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στις 31 Δεκεμβρίου 2019 ότι εντοπίστηκαν κρούσματα μιας ασθένειας που έμοιαζε με πνευμονία στην Ουχάν. Μέχρι και σήμερα το Πεκίνο διαψεύδει κατηγορηματικά τη θεωρία σύμφωνα με την οποία ο ιός ξέφυγε από κάποιο εργαστήριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης