eSports & Games

Η Netflix επιθυμεί να επεκταθεί στη βιομηχανία των video games

Η Netflix επιθυμεί να επεκταθεί στη βιομηχανία των video games
Αναζητά έμπειρο στέλεχος για να ηγηθεί της προσπάθειας.
Σχετικά Άρθρα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Netflix αναζητά τον άνθρωπο που θα ηγηθεί της προσπάθειάς της να επεκταθεί στον τομέα των video games. Για τον λόγο αυτό έχει προσεγγίσει μία σειρά από βετεράνους της βιομηχανίας, με υψηλές θέσεις σε εταιρείες του χώρου. Η Netflix φαίνεται ότι σκέφτεται ένα πακέτο παιχνιδιών, που θα είναι διαθέσιμα μέσω συνδρομής και μεταξύ αυτών θα περιλαμβάνονται ορισμένες αποκλειστικότητες, προκειμένου να γίνει πιο εύκολη η προσέλκυση πελατών. Κάτι όπως το Apple Arcade που λανσαρίστηκε το 2019 και εμπλουτίζεται με νέους τίτλους σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Μάλιστα, εκπρόσωπος τύπου της Netflix δήλωσε ότι η εταιρεία είναι ενθουσιασμένη με την προοπτική να εμβαθύνει την ενασχόλησή της με τη διαδραστική διασκέδαση.

«Οι συνδρομητές μας εκτιμούν την ποικιλία και την ποιότητα του περιεχομένου μας. Για το λόγο αυτό επεκτείνουμε συνεχώς τα όσα προσφέρουμε - από σειρές σε ντοκιμαντέρ, ταινίες και realities. Επιπλέον, τα μέλη αρέσκονται να δένονται άμεσα με τις ιστορίες που αγαπάνε- μέσω διαδραστικών παραγωγών όπως τα Bandersnatch και You vs. Wild ή παιχνίδια όπως τα Stranger Things, La Casa de Papel και To All the Boys. Οπότε, είμαστε ενθουσιασμένοι με την προοπτική να ασχοληθούμε περισσότερο με τη διαδραστική διασκέδαση».

Τα τελευταία χρόνια, η Netflix έχει επιχειρήσει, με διάφορους τρόπους, να έρθει όλο και πιο κοντά στη βιομηχανία των video games. Η αρχή έγινε το 2018, με το Black Mirror: Bandersnatch, μία ταινία που το κοινό είχε την ευχέρεια να επιλέξει την εξέλιξή της, ενώ κάτι παρόμοιο έγινε με ένα επεισόδιο της σειράς Unbreakable. Από την άλλη, μερικές από τις πλέον δημοφιλείς παραγωγές της πλατφόρμας είναι βασισμένες σε video games. O λόγος για τα Castlevania, The Witcher, Dota, αλλά και τα επερχόμενα shows, βασισμένα στους κόσμους των League of Legends, Magic: The Gatheringkai Sonic the Hedgehog. Σε αυτά προστίθενται και παιχνίδια που κυκλοφόρησαν σε συνεργασία με third-party developers, δηλαδή το Stranger Things 3: The Game και ένας τίτλος Stranger Things για smartphones και tablets.

Προς το παρόν, οι πληροφορίες για το νέο εγχείρημα της Netflix είναι ελάχιστες, όμως δείχνει ότι, έπειτα από μακροχρόνιες «προετοιμασίες», η εταιρεία είναι πιο αποφασισμένη από ποτέ να κάνει το βήμα προς ακόμα έναν σημαντικό τομέα της σύγχρονης διασκέδασης.

Νικήτας Καβουκλής

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης