eSports & Games

Πάνω από 1,9 δισ. ώρες θέασης κατέγραψε το Twitch τον Αύγουστο

tags :
Πάνω από 1,9 δισ. ώρες θέασης κατέγραψε το Twitch τον Αύγουστο

Συνεχίζεται η εμπιστοσύνη των χρηστών.

Σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων StreamElements, το κοινό παρακολούθησε πάνω από 1,9 δισ. ώρες video στο Twitch τον Αύγουστο. Το νούμερο μεταφράζεται σε αύξηση κατά 27% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο το προηγούμενο έτος, παραμένει όμως πιο κάτω από εκείνο του Μαΐου, οπότε και είχε σημειωθεί ρεκόρ θέασης. Από την άλλη η δημοφιλία του Facebook Gaming συνεχίζει να αυξάνεται, με 567 εκ. ώρες θέασης τον Αύγουστο και άνοδο 64% σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν.

Το πιο δημοφιλές παιχνίδι στο Twitch ήταν το Grand Theft Auto 5, με 142 εκ. ώρες παρακολούθησης και 2% αύξηση σε σχέση με τον Ιούλιο. Ακολούθησε το Apex Legends που πριτιμάται όλο και περισσότερο από τους χρήστες, με 86 εκ. ώρες και άνοδο 103%. Αύξηση και για τους θεατές του Minecraft, της τάξης του 46% που κατέγραψαν 72 εκ. ώρες παρακολουθώντας περιεχόμενο για το παιχνίδι της Microsoft.

Αξιοσημείωτη είναι και η αύξηση της δημοφιλίας του Final Fantasy 14. Χάρη στον διάσημο streamer, Asmongold που ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τον τίτλο τον Ιούλιο, οι ώρες θέασης έκαναν άλμα, από τα 5 εκ. στα 20 εκ. και τον Αύγουστο το κοινό "ξόδεψε" στο MMO σχεδόν τις ίδιες ώρες με το World of Warcraft σε όλες τις κύριες πλατφόρμες streaming. Μόλις 4% ήταν η διαφορά τους, σύμφωνα με δήλωση του Doron Nir, συνιδρυτή της StreamElements.

Σε μια άλλη σημαντική εξέλιξη που αφορά του Twitch, οι υπεύθυνοι της πλατφόρμας κατέθεσαν μήνυση εναντίον των χρηστών "CruzzControl" και "CreatineOverdose", για εκστρατία μίσους εναντίον άλλων ατόμων που χρησιμοποιούν την υπηρεσία streaming. Στην αγωγή αναφέρεται ότι η εταιρεία δείχνει μηδενική ανοχή σε εκφράσεις μίσους και δίνει έμφαση στην διαφορετικότητα των μελών της κοινότητας.

Η Twitch τονίζει ότι έδρασε άμεσα για την καταστολή του φαινομένου, κάνοντας διεξοδική έρευνα, αφαιρώντας από τους εναγόμενους το δικαίωμα χρήσης των υποδομών της με οποιονδήποτε τρόπο. Εκτιμάται ότι ο CruzzControl είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία 3.000 bot accounts, ενώ ο CreatineOverdose ομολόγησε ότι χρησιμοποίησε τους λογαριασμούς αυτούς και έδειχνε σε άλλους τον τρόπο λειτουργίας τους.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης