Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαρώνει την Οσάκα το νέο κύμα κορωνοϊού, εξαντλημένοι οι γιατροί ζητούν αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων

Σαρώνει την Οσάκα το νέο κύμα κορωνοϊού, εξαντλημένοι οι γιατροί ζητούν αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων
Πρόκειται για πενταπλάσια αύξηση σε σχέση με τρεις μήνες νωρίτερα

Κλίνες και αναπνευστήρες εξαντλούνται στα νοσοκομεία της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ιαπωνίας, της Οσάκα, η οποία δοκιμάζεται υπό το τεράστιο κύμα των νέων μολύνσεων από κορωνοϊό.
Οι γιατροί, εξαντλημένοι πλέον, προειδοποιούν για «κατάρρευση του συστήματος» και συνιστούν να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.
Η περιοχή αυτή στη δυτική Ιαπωνία που μετρά 9 εκατομμύρια κατοίκους, το 7% του συνολικού πληθυσμού της χώρας, υποφέρει από το τέταρτο κύμα της πανδημίας με το ένα τρίτο των θανάτων από covid-19 τον Μάιο στην Ιαπωνία να εντοπίζεται εκεί.
Η ταχύτητα με την οποία το σύστημα υγείας της Οσάκα οδεύει προς κορεσμό υπογραμμίζει τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η Ιαπωνία φιλοξενώντας ένα διεθνές αθλητικό γεγονός σε δύο μήνες, κυρίως καθώς μόνο οι μισοί Ιάπωνες γιατροί έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της covid-19.
«Για να το θέσουμε απλά πρόκειται για κατάρρευση του ιατρικού συστήματος» δήλωσε ο διευθυντής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Kindai στην Οσάκα.
«Το ιδιαίτερα μεταδοτικό, βρετανικό παραλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού και η φθίνουσα προσοχή οδήγησαν σε αυτή την εκρηκτική αύξηση του αριθμού των ασθενών» εξήγησε.
Η Ιαπωνία είχε αποφύγει τα μεγάλα κύματα της επιδημίας που αντιμετώπισαν άλλες χώρες, όμως το τέταρτο κύμα της covid-19 έχει κατακλύσει την Οσάκα με 3.849 νέες μολύνσεις να αναφέρονται σε διάστημα μίας εβδομάδας.
Πρόκειται για πενταπλάσια αύξηση σε σχέση με τρεις μήνες νωρίτερα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης