Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μόσιαλος: Εάν έρθει τέταρτο κύμα κορωνοϊού στην Ελλάδα, δεν θα είναι άμεσα

Μόσιαλος: Εάν έρθει τέταρτο κύμα κορωνοϊού στην Ελλάδα, δεν θα είναι άμεσα
Θα επηρεάσει όσους δεν έχουν εμβολιαστεί είπε ο κ.Μόσιαλος

Τη θέση πως εάν υπάρξει ένα τέταρτο κύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, αυτό δεν θα έρθει άμεσα κι εάν έρθει δεν θα επηρεάσει όσους έχουν εμβολιαστεί διατύπωσε ο καθηγητής της πολιτικής της υγείας στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου Ηλίας Μόσιαλος.
«Εάν θα υπάρξει έξαρση της πανδημίας, αυτή θα αφορά κυρίως όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, είτε γιατί δεν θέλουν να εμβολιαστούν, είτε γιατί δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ειδικούς λόγους, είτε γιατί δεν προβλέπεται να εμβολιαστούν… κυρίως τα παιδιά» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Μόσιαλος υπογραμμίζοντας ότι ένας μεγαλύτερος λόγος για να μην υπάρξει τέταρτο κύμα και να μην έχει επιπτώσεις σε παιδιά είναι το να εμβολιαστούν όσοι το δυνατόν περισσότεροι ενήλικες.
Όπως είπε, τα στοιχεία που προκύπτουν από το Ισραήλ και την Βρετανία όπου η μεγάλη πλειοψηφία των ενηλίκων έχει εμβολιαστεί, είναι ότι παράλληλα έχουν μειωθεί οι επιπτώσεις της πανδημίας στα παιδιά.
«Έχουν κτίσει το τείχος ανοσίας στην κοινότητα σε πολύ μεγάλο ποσοστό» υποστήριξε ο κ.Μόσιαλος, ο οποίος ανέφερε ότι δεν επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για 1.000 διασωληνωμένους και αυτό, όπως υποστήριξε, «οφείλεται στον εμβολιασμό, ο οποίος παρόλα αυτά δεν φτάσει στο ικανοποιητικό σημείο που θέλουμε για να έχουμε την ανοσία τον Ιούλιο».
Συμφώνα με τον κ Μόσιαλο όσοι έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου είναι προστατευμένοι σε συντριπτικό ποσοστό ενώ όσοι ξεκίνησαν το εμβολιασμό τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο θα πρέπει να κάνουν αναμνηστική δόση το Φθινόπωρο, με την προτεραιότητα να δίνεται στις ευάλωτες ομάδες.
Ο κ.Μόσιαλος τόνισε ότι όλες οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι η διάρκεια του εμβολίου θα διαρκεί ένα χρόνο και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να κάνουμε εμβόλια κορωνοϊού για πολλά ακόμη χρόνια.
«Τα εμβόλια Pfizer και AstraZeneca είναι πολύ αποτελεσματικά, στις μεταλλάξεις» τόνισε ο κ.Μόσιαλος, ο οποίος επεσήμανε πως επειδή η ινδική μετάλλαξη τείνει να επικρατήσει στην Ευρώπη, «είναι και ένας επιπλέον λόγος να σπεύσει ο κόσμος να εμβολιαστεί γιατί δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο 70% που είναι ένα καλό ποσοστό για την ανοσία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης