Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Beta ΑΧΕΠΕΥ: Αυξήσεις Κεφαλαίου Τραπεζών πράξη ΙΙ

Beta ΑΧΕΠΕΥ: Αυξήσεις Κεφαλαίου Τραπεζών πράξη ΙΙ
Τεχνικά, το διάγραμμα του Γενικού Δείκτη εκτροχιάστηκε από την πλαγιοανοδική γραμμή τάσης με ένα ισχυρό σε ένταση και τζίρο ημερήσιο σώμα το οποίο θα χρειαστεί αρκετή δουλειά από τους αγοραστές για να αναιρεθεί.
Σχετικά Άρθρα

Επίσημα πλέον και η Alpha Bank μπαίνει στην διαδικασία αύξησης κεφαλαίου αναζητώντας το επόμενο χρονικό διάστημα κεφάλαια έως 800 εκατ. ευρώ.
Η φήμη ήταν αρκετή για να δημιουργήσει κλυδωνισμούς στην Αγορά και ένταση της μεταβλητότητας από το ξεκίνημα της ημέρας καθώς οι επενδυτές φαίνεται να αναμένουν περισσότερες λεπτομέρειες για τα χαρακτηριστικά της Αύξησης.
Η διαχειριστική προτεραιότητα ήταν η διαφύλαξη του κεφαλαίου και ο περιορισμός της έκθεσης στον τραπεζικό κλάδο (ακόμα και από την πρόσφατα ανακεφαλαιοποιημένη Τράπεζα Πειραιώς).
Η συστημική επίδραση της πτώσης του Γενικού Δείκτη δεν άφησε πολλά περιθώρια στις υπόλοιπες εμποροβιομηχανικές μετοχές, η εικόνα ήταν περίπου ανάλογη με αυτή που ακολούθησε την ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς πριν μερικούς μήνες.
Αν διατηρηθεί το ίδιο μοτίβο θα πρέπει να αναμένουμε σταδιακά μείωση του βαθμού συσχέτισης το αμέσως προσεχές διάστημα αρχικά των μη τραπεζικών μετοχών και σε δεύτερο χρόνο των άλλων τριών τραπεζών.
Αποτέλεσμα των πιέσεων ήταν το ταμπλό βραχυπρόθεσμα να καταγράψει μια γρήγορη πτώση 60 μονάδων από τα υψηλά της προηγούμενης εβδομάδας η οποία σε επιμέρους μετοχές αρχίζει να διαμορφώνει ενδιαφέροντα σημεία εισόδου (ΔΕΗ, Jumbo, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Μυτιληναίος κλπ).
Δεδομένης της έως τώρα πολύ ικανοποιητικής εικόνας που έχουν τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου και των κοντινών χρονικά αποκοπών μερισμάτων χρήσης 2020 η έντονα φορτισμένη πωλησιακά εικόνα κάποιων αποτιμήσεων μάλλον θα πρέπει να εκλαμβάνεται σαν ευκαιρία τοποθετήσεων και λιγότερο σαν κάποιο ρίσκο εγκλωβισμού.
Οι μετοχές που έχουν μπροστά τους μερίσματα και θετική προοπτική για την τρέχουσα χρήση θα έχουν και τον πρώτο λόγο στην άνοδο μετά την παύση των ισχυρών ταλαντώσεων και την επιστροφή της αγοράς σε ροή κανονικότητας.
Τεχνικά, το διάγραμμα του Γενικού Δείκτη εκτροχιάστηκε από την πλαγιοανοδική γραμμή τάσης με ένα ισχυρό σε ένταση και τζίρο ημερήσιο σώμα το οποίο θα χρειαστεί αρκετή δουλειά από τους αγοραστές για να αναιρεθεί.
Συνήθως ημερήσιες κινήσεις ανάλογης έντασης ακολουθούνται από αυξημένη μεταβλητότητα και προς τις δύο κατευθύνσεις.
Οι ταλαντωτές οδεύουν μετά από αρκετούς μήνες σε υποτιμημένες ζώνες τιμών έχοντας πλέον απωλέσει την ανοδική τους τάση.
Ωστόσο ισχυρές στηρίξεις βρίσκονται στις 825 μονάδες ενώ η ανοδική τάση της Αγοράς θα αναιρεθεί πλήρως στο ακραίο σενάριο υποχώρησης κάτω από τις 785 μονάδες.
Στις ανακοινώσεις της ΑΜΚ της Τράπεζας Πειραιώς είχαν παρατηρηθεί δύο έντονα πτωτικές συνεδριάσεις που ακολουθήθηκαν από δύο σταθεροποιητικού χαρακτήρα ημέρες.
Πιθανόν αυτό να είναι και το βραχυπρόθεσμο σενάριο των επόμενων ημερών με τις ημέρες σταθεροποίησης να προσδιορίζονται από την αποκλιμάκωση του τζίρου ως αποτέλεσμα της μείωσης της προσφοράς.
Σημαντικά και πολλά νέα σε όλα τα επίπεδα αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα.
Οι δημοσιεύσεις των αποτελεσμάτων συνεχίζονται με εντατικότερο ρυθμό με την ΕΧΑΕ να παίρνει την σκυτάλη το απόγευμα της Δευτέρας ενώ η μετοχή της Aegean θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Την ίδια ημέρα η εταιρία έχει προγραμματίσει παρουσίαση στην Επενδυτική κοινότητα στην Ένωση θεσμικών επενδυτών.
Την Τρίτη 25 Μαΐου ακολουθούν οι Τράπεζα Πειραιώς, ΔΕΗ και E-NET ενώ Σαράντης (μερ. €0,2146) και Γεν. Εμπορίου και Βιομηχανίας (μερ. €0,035) θα διαπραγματεύονται χωρίς το μέρισμα χρήσης.
Στις 26 Μαΐου τα ομόλογα της Costamare θα ξεκινήσουν την διαπραγμάτευση τους στην αγορά του ΧΑ, οι μετοχές των Πλαστικών Θράκης (μερ. €0,16) θα διαπραγματεύονται χωρίς το τακτικό μέρισμα χρήσης ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι Quest και Lamda Development θα δώσουν τον οικονομικό απολογισμό για το α’ τρίμηνο.
Εντός της ημέρας αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις για τις εξαμηνιαίες αλλαγές στους δείκτες FTSE του ΧΑ.
Την επόμενη ημέρα ακολουθούν οι Eurobank, Alpha Βank και Ελληνικά Πετρέλαια ενώ την ίδια ημέρα στο κλείσιμο της συνεδρίασης θα γίνουν οι εξαμηνιαίες αναδιαρθρώσεις στον δείκτη της Morgan Stanley με κυριότερη εξέλιξη την προσθήκη της Eurobank στην σύνθεση του δείκτη Global Standard.
Την ερχόμενη Παρασκευή τέλος η Εθνική Τράπεζα κλείνει την αυλαία των τραπεζικών αποτελεσμάτων.
Την ίδια ημέρα οι μετοχές της Viohalco (μερ. €0,02) θα διαπραγματεύονται χωρίς το τακτικό μέρισμα χρήσης.

Τμήμα Ανάλυσης
Βeta ΑΧΕΠΕΥ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης