Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολωνία: Στο YΠΕΞ εκλήθη ο πρέσβης της Λευκορωσίας για το αεροσκάφος της Ryanair

Πολωνία: Στο YΠΕΞ εκλήθη ο πρέσβης της Λευκορωσίας για το αεροσκάφος της Ryanair
Η Πολωνία ζητά την άμεση απελευθέρωση του Protasevich, καθώς και άλλων κρατούμενων Πολωνών και Λευκορώσων ακτιβιστών
Σχετικά Άρθρα

Ο πρεσβευτής της Λευκορωσίας στη Βαρσοβία κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας προκειμένου να του επιδοθεί νότα διαμαρτυρίας για την αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Ryanair στο Μινσκ και τη σύλληψη του δημοσιογράφου Roman Protasevich, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki.
«Μόλις έλαβα πληροφορίες από τις ειδικές υπηρεσίες για την αεροπειρατεία, ζήτησα από το υπουργείο Εξωτερικών να λάβει αποφασιστικά μέτρα για αυτό το θέμα.
Ο πρεσβευτής της Λευκορωσίας στη Βαρσοβία κλήθηκε επειγόντως στο υπουργείο Εξωτερικών», είπε ο Morawiecki στο εθνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο PAP.

Η Πολωνία ζητεί κυρώσεις

Πρόσθεσε ότι η Πολωνία ζητά την άμεση απελευθέρωση του Protasevich, καθώς και άλλων κρατούμενων Πολωνών και Λευκορώσων ακτιβιστών και προέτρεψε το Μινσκ να σταματήσει την καταστολή των ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης και των πολιτών.
Νωρίτερα, ο Morawiecki ζήτησε από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel να συμπεριλάβει το θέμα των κυρώσεων σε βάρος της Λευκορωσίας στην ατζέντα της αυριανής συνόδου κορυφής της ΕΕ.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης