Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: O Biben «προσγειώνει» στα 1,7 τρισ. δολ. από 2,25 τρισ. δολ το κόστος των επενδύσεων στις υποδομές

ΗΠΑ: O Biben «προσγειώνει» στα 1,7 τρισ. δολ. από 2,25 τρισ. δολ το κόστος των επενδύσεων στις υποδομές

H μείωση του κόστους του επενδυτικού προγράμματος έχει στόχο την επιδίωξη να βρεθεί κοινό έδαφος με τους Ρεπουμπλικανούς στο Κογκρέσο, επισημαίνει ο Λευκός Οίκος

Τη μείωση του προτεινόμενου πακέτου επενδύσεων στις υποδομές σε 1,7 τρισ. δολάρια από 2,25 τρισ., ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος ως αντιπρόταση στο σχέδιο που κατέθεσαν Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές στο Κογκρέσο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Παρασκευή 20 Μαϊου 2021.

Η νέα πρόταση θα δοθεί στη δημοσιότητα άμεσα, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Jen Psaki.

Τι αφαιρέθηκε

Ορισμένες πτυχές του πακέτου που έχουν αφαιρεθεί από τη νέα πρόταση, όπως οι επενδύσεις στην έρευνα και την ανάπτυξη, θα συμπεριληφθούν σε άλλα νομοσχέδια.
Ο Joe Biden μπορεί να έχει τονίσει από τις πρώτες μέρες που ανέλαβε τα προεδρικά του καθήκοντα πως οι δαπάνες για τις υποδομές είναι προτεραιότητα της διακυβέρνησής του, ωστόσο επιδιώκει να βρει κοινό έδαφος με τους Ρεπουμπλικάνους για ένα συνολικό πακέτο.

Παραχωρήσεις

Η νέα πρόταση μειώνει τη χρηματοδότηση στην ευρυζωνικότητα αλλά και το προτεινόμενο ποσό επενδύσεων για την κατασκευή δρόμων και άλλων μεγάλων έργων, σημείωσε η Psaki.
“Αυτή η πρόταση δείχνει την προθυμία του Προέδρου να μειώσει το κόστος, κάνοντας παραχωρήσεις σε ορισμένους τομείς που είναι σημαντικοί για τον ίδιο.
Ωστόσο, παραμένει αμετάβλητη σε τομείς που είναι ζωτικής σημασίας για τις υποδομές μας και τη βιομηχανία του μέλλοντος", δήλωσε η ίδια στους δημοσιογράφους.

Φορολογία

Παράλληλα, τόνισε ότι εφόσον το συνολικό κόστος του πακέτου μειώνεται, αντιστοίχως μειώνεται και η ανάγκη για τις σχεικές δαπάνες
«Ο Joe Biden δεν μετακινήθηκε από τη θέση του να μην αυξηθεί η φορολογία για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 400.000 δολάρια, κατέληξε η ίδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης