Διεθνή

Ιράν: Χαιρετίζει «νίκη των Παλαιστινίων» στη Γάζα και απειλεί με «θανάσιμα πλήγματα» το Ισραήλ

tags :
Ιράν: Χαιρετίζει «νίκη των Παλαιστινίων» στη Γάζα και απειλεί με «θανάσιμα πλήγματα» το Ισραήλ

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν έκανε λόγο για αναβάθμιση των στρατιωτικών επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Παλαιστινίων με την βοήθεια που παρείχε το ίδιο

Σχετικά Άρθρα

Το γεγονός της «ιστορικής νίκης» των Παλαιστινίων έναντι του Ισραήλ χαιρέτισε το Ιράν το οποίο την ίδια ώρα οι Φρουροί της Επανάστασης προειδοποιούν για «θανατηφόρα πλήγματα» καθώς οι διάρκειας 11 ημερών ένοπλές συγκρούσεις έδειξαν την ισχύ του «παλαιστινιακού οπλοστασίου» σύμφωνα με ανακοίνωση την οποία επικαλείται δημοσίευμα του Reuters την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021.
Το Ιράν, το οποίο δεν αναγνωρίζει το κράτος του Ισραήλ, υποστηρίζει και οπλίζει τους ισλαμιστές μαχητές της Hamas, οι οποίοι ελέγχουν τη Λωρίδα της Γάζας, ενώ η Παλαιστινιακή Αρχή του προέδρου Mahmoud Abbas ασκεί έλεγχο στις παλαιστινιακές περιοχές της κατεχόμενης Δυτικής Όχθη.

Δύναμη πυρός

Η Hamas και η ιργανωση Ισλαμική Τζιχάντ απέληξαν με εκατοντάδες ρουκέτες στο Ισραήλ πριν από την ανακωχή, σκοτώνοντας δεκάδες πολίτες, αν και το Ισραήλ δήλωσε ότι το αμυντικό του σύστημα «Iron Dome» απενεργοποίησε την πλειοψηφία αυτών.
«Συγχαρητήρια στους Παλαιστίνιους αδελφούς για την ιστορική νίκη.
Η αντίστασή σας ανάγκασε τον επιτιθέμενο να υποχωρήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Saeed Khatibzadeh.

Πύραυλοι ακριβείας

Οι Φρουροί της Επανάστασης δήλωσαν σχετικά: "Η Ιντιφάντα (Παλαιστινιακή εξέγερση) έχει περάσει από τη χρήση πετρών στη χρήση ισχυρών πυραύλων ακριβείας ... και στο μέλλον οι Σιωνιστές (Ισραήλ) μπορούν να περιμένουν να υποστούν θανατηφόρα χτυπήματα από τα κατεχόμενα εδάφη».

Νέα ισορροπία

Ο ανώτατος ηγέτης τυο Ιράν Ayatollah Ali Khamenei δήλωσε πέρυσι ότι η Τεχεράνη έχει ανατρέψει τη στρατιωτική ισορροπία μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων.
Το Ιράν παρουσίασε την Παρασκευή (21/5) ένα μαχητικό αεροσκάφος με εμβέλεια 2.000 χιλιομέτρων (1.250 μίλια), και το ονόμασε «Γάζα» προς τιμήν του αγώνα των Παλαιστινίων εναντίον του Ισραήλ, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης