Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΥΠΕΞ: Καλωσορίζουμε την επίτευξη εκεχειρίας στο Ισραήλ και στη Γάζα

ΥΠΕΞ: Καλωσορίζουμε την επίτευξη εκεχειρίας στο Ισραήλ και στη Γάζα
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Αίγυπτο για το διαμεσολαβητικό της ρόλο εκφράζει το ΥΠΕΞ
Σχετικά Άρθρα

Την επίτευξη της εκεχειρίας στη Μέση Ανατολή και την κατάπαυση πυρός μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της παλαιστινιακής Hamas ύστερα από 11 ημέρες αιματηρών συγκρούσεων χαιρετίζει το υπουργείο Εξωτερικών.
«Καλωσορίζουμε την επίτευξη εκεχειρίας στο Ισραήλ και την Γάζα, η οποία ευελπιστούμε ότι θα επιτρέψει την εμπέδωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.
Η Ελλάδα, χώρα ευρωπαϊκή και παράλληλα χώρα με παραδοσιακούς δεσμούς με τα κράτη της περιοχής συνεισφέρει ενεργά στην προώθηση των σχέσεων φιλίας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή, μέσω των συνεχών διμερών επαφών με όλες τις πλευρές, καθώς και των πολυμερών σχημάτων στα οποία συμμετέχει.
Εκφράζουμε ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Αίγυπτο, με την οποία μας συνδέουν στενοί δεσμοί φιλίας και συνεργασίας, για τον καταλυτικό ρόλο που έπαιξε στην επίτευξη της εκεχειρίας» αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, τον ενημέρωσε ότι, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού, η Ελλάδα θα συνδράμει την Αίγυπτο με βοήθεια για την περίθαλψη τραυματιών από τη Γάζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης