Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικοινωνία Biden και Al-Sisi (Αίγυπτος) για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γαζας

tags :
Επικοινωνία Biden και Al-Sisi (Αίγυπτος) για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γαζας
Οι ηγέτες ΗΠΑ και της Αιγύπτου συμφώνησαν να συντονίσουν τις ενέργειές τους προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση
Σχετικά Άρθρα
Για την αποκλιμάκωση της βίας στα Παλαιστινιακά εδάφη και τη Λωρίδα της Γάζας είχαν τηλεφωνική συνομιλία ο πρόεδρος τον ΗΠΑ Joe Biden με τον ομόλογό του της Αιγύπτου Abdel-Fattah al-Sisi , σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης της Αιγύπου όπως μεταδίδει το Reuters την Πέμπτη 20 Μαίου 2021.
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συνομιλίες και να συντονίσουν τις ενέργειές τους προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση, προστίθεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η αιγυπτιακή προεδρία.

Ανοικοδόμηση

Τη διάθεση 500 εκατομμυρίων δολαρίων ως μέρος της αιγυπτιακής πρωτοβουλίας για την ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας, αποφάσισε πρόεδρος Abdel-Fattah al-Sisi όπως ανακοίνωσε η αιγυπτιακή προεδρία στις 18 Μαΐου.
Την απόφασή του αυτή παρουσίασε ο Αιγύπτιος ηγέτης κατά τη διάρκεια της τριμερούς συνόδου κορυφής στο Παρίσι με τον Γάλλο ομόλογό του Emmanuel Macron και τον βασιλιά της Ιορδανίας Abdala.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκπροσώπου της αιγυπτιακής προεδρίας, εξειδικευμένες αιγυπτιακές εταιρείες θα συμμετάσχουν στη διαδικασία ανοικοδόμησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης