Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Kathie Wood (Ark Investment): Το Bitcoin θα φτάσει τα 500.000 δολ. μεσοπρόθεσμα

Kathie Wood (Ark Investment): Το Bitcoin θα φτάσει τα 500.000 δολ. μεσοπρόθεσμα
Η αγορά είναι άκρως συναισθηματική και δεν είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς πού βρίσκεται ο πάτος, είπε για το Bitcoin η CEO της Ark Investment, Kathie Wood
Σχετικά Άρθρα

Τα 500.000 δολ., παρά την κατάρρευση που προηγήθηκε, από τα ιστορικά υψηλά των 64.000 δολ. τον Απρίλιο, αναμένεται να φτάσει μεσοπρόθεσμα η τιμή του δημοφιλέστερου κρυπτονομίσματος, δηλαδή Bitcoin, όπως υποστήριξε στο Bloomberg TV η CEO της γνωστής επενδυτικής εταιρείας Ark Investment Management, Kathie Wood.
Όπως είπε, τώρα, μπορεί να είναι «προς πώληση», ωστόσο, «νομίζω ότι η αγορά των κρυπτονομισμάτων δεν έχει… δει ακόμη τα χαμηλά της.
Η αγορά είναι άκρως συναισθηματική και δεν είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς πού βρίσκεται ο πάτος».
Οι δηλώσεις του ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου της Tesla περί εξορύξεων οι οποίες ρυπαίνουν το περιβάλλον, αλλά και οι φραγμοί στις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα που επέβαλε η κινεζική κυβέρνηση στις εγχώριες επιχειρήσεις, οδήγησαν το Bitcoin σε πέντε συνεχόμενες ημέρες πτώσης, έχοντας από άποψη επίδοσης τον χειρότερο μήνα της τελευταίας τριετίας.

Χωρίς περιβαλλοντικές επιπτώσεις στο μέλλον

Σύμφωνα με την Kathie Wood, όμως, δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία για την περιβαλλοντική επίπτωση του Bitcoin, καθώς ολοένα και περισσότεροι εξορύκτες χρησιμοποιούν εναλλακτικές και πιο «πράσινες» πηγές ενέργειας, π.χ. ηλιακά πάνελ.
Σε ό,τι αφορά την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ (SEC) για έκδοση ETF (Exchange Traded Fund) συνδεδεμένου με το Bitcoin, η CEO της Ark Investment ανέφερε πως «οι πιθανότητες ανεβαίνουν τώρα που έχουμε αυτή τη διόρθωση και πτώση των τιμών».
Επισημαίνεται πως, νωρίτερα αυτό το μήνα, η Wood ανακοίνωσε ότι έχει ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο της Amun Holdings, της μητρικής εταιρείας της 21Shares, που εδρεύει στην Ελβετία και προσφέρει προϊόντα τα οποία είναι συνδεδεμένα με crypto και τυγχάνουν διαπραγμάτευσης στο χρηματιστήριο.

 

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης