Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμερικανός επιτετραμμένος στο Αφγανιστάν: Το ISIS παραμένει ισχυρή δύναμη στη χώρα

Αμερικανός επιτετραμμένος στο Αφγανιστάν: Το ISIS παραμένει ισχυρή δύναμη στη χώρα
Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει μια ισχυρή δύναμη στο Αφγανιστάν,

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει μια ισχυρή δύναμη στο Αφγανιστάν, επεσήμανε ο ανώτατος Αμερικανός διπλωμάτης στην Καμπούλ, κατηγορώντας το για την πρόσφατη επίθεση εναντίον σχολείου θηλέων στην αφγανική πρωτεύουσα.
Όμως ο R. Wilson, Αμερικανός επιτετραμμένος στο Αφγανιστάν, απέδωσε την αύξηση της βίας στην εμπόλεμη χώρα στους Ταλιμπάν, τους οποίους κατηγόρησε ότι παραβιάζουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν στο πλαίσιο των ειρηνευτικών συνομιλιών, την ώρα που οι αμερικανικές δυνάμεις συνεχίζουν την αποχώρησή τους.
«Το ΙΚ παραμένει εδώ μια ισχυρή δύναμη κι αυτός είναι ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους εξακολουθούμε να προσφέρουμε στις αφγανικές αρχές βοήθεια σε θέματα ασφαλείας και αντιτρομοκρατίας», σχολίασε ο Wilson.
Ο Αμερικανός διπλωμάτης κατηγόρησε τη τζιχαντιστική οργάνωση για την επίθεση που σημειώθηκε στις 8 Μαΐου σε σχολείο θηλέων της Καμπούλ και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν περισσότεροι από 50 άνθρωποι, αλλά και μια άλλη την Παρασκευή εναντίον τεμένους σε προάστιο της αφγανικής πρωτεύουσας που κόστισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους.
Το ΙΚ έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στο τέμενος αλλά όχι για αυτή στο σχολείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης