Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Η αγορά κρυπτογράφησης έχασε 300 δισ. δολάρια μέσα σε 24 ώρες - Σχεδόν δύο Ελλάδες...

Η αγορά κρυπτογράφησης έχασε 300 δισ. δολάρια μέσα σε 24 ώρες - Σχεδόν δύο Ελλάδες...
Σύμφωνα με τη Luno η πτώση 30% έως 40% είναι «φυσιολογική» κατά τη διάρκεια των ανοδικών κύκλων του bitcoin
Σχετικά Άρθρα
Σχεδόν δύο ελληνικά ΑΕΠ, ήτοι πάνω από 300 δισ. δολάρια έχασε η αγορά της κρυπτογράφησης μέσα σε 24 ώρες.
Και οι λόγοι είναι δύο: Η αναστολή των πληρωμών σε bitcoin από την Tesla και την απαγόρευση της Κίνας στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τις εταιρείες πληρωμών να παρέχουν υπηρεσίες που σχετίζονται με συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα, σε συνδυασμό με μια προειδοποίηση προς τους επενδυτές για κερδοσκοπικές συναλλαγές.

Συνεχίζεται το sell off στο bitcoin

Από τη στιγμή που ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι η Tesla δεν θα δέχεται πια bitcoin ως μέσο πληρωμών για τα αυτοκίνητά της, στις 12 Μαΐου 2021, το bitcoin έχει χάσει σχεδόν 40%.
Από το ιστορικό υψηλό των 64,8 χιλ. δολάρια, σήμερα βρίσκεται χαμηλότερα από τις 40 χιλ. δολάρια.
Και αυτή η ανακοίνωσε προκάλεσε ένα sell off σε όλη την αγορά κρυπτογράφησης, η οποία έχασε σχεδόν 300 δισ. δολάρια μέσα σε 24 ώρες.
Βέβαια, το Bitcoin εξακολουθεί να σημειώνει άνοδο κατά 40% από την αρχή του έτους και πάνω από 300% τους τελευταίους 12 μήνες.

Το "χτύπημα" της Κίνας

Λίγες ημέρες μετά τις ανακοινώσεις της Tesla, η Κίνα ανακοίνωσε ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και οι εταιρείες πληρωμών να μην παρέχουν υπηρεσίες που σχετίζονται με συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα, σε συνδυασμό με μια προειδοποίηση προς τους επενδυτές για κερδοσκοπικές συναλλαγές.
Η σκληρή γραμμή της Κίνας στα ψηφιακά νομίσματα δεν είναι νέα.
Το 2017, οι αρχές έκλεισαν τις τοπικές πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων και απαγόρευσαν τις λεγόμενες αρχικές προσφορές νομισμάτων (ICO), έναν τρόπο για τις εταιρείες στο χώρο να συγκεντρώσουν χρήματα μέσω της έκδοσης νέων ψηφιακών μαρκών.
Οι traders στην Κίνα κάποτε αντιπροσώπευαν ένα τεράστιο μερίδιο της αγοράς bitcoin, αλλά μετά την καταστολή, η επιρροή τους μειώθηκε σημαντικά.

Πλήγμα για όλα τα κρυπτονομίσματα

Άλλα κρυπτονομίσματα δέχτηκαν επίσης ένα κύμα πωλήσεων.
Το Ether, το ψηφιακό νόμισμα που τροφοδοτεί το blockchain Ethereum, υποχώρησε σχεδόν 16% στα 2.960,29 δολάρια, ενώ το Dogecoin, ένα κρυπτονόμισμα που ξεκίνησε ως αστείο και στηρίχθηκε από τον Musk, μειώθηκε κατά 16% στα 0,4189 δολάρια.
Περίπου 270 δισεκατομμύρια δολάρια είχαν εξαλειφθεί ολόκληρη η αξία της αγοράς κρυπτογράφησης σε 24 ώρες.

Φυσιολογική η διόρθωση;

Σύμφωνα με τον Vijay Ayyar, επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης του κέντρου κρυπτογράφησης Luno, δήλωσε ότι η πτώση 30% έως 40% είναι «φυσιολογική» κατά τη διάρκεια των ανοδικών κύκλων του bitcoin.
«Αυτό λοιπόν είναι πολύ αναμενόμενο αφού φτάσαμε στα 64 χιλ. δολάρια», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης