Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson & Johnson: Περικοπή κατά 50% στις παραδόσεις εμβολίων αυτή την εβδομάδα

Johnson & Johnson: Περικοπή κατά 50% στις παραδόσεις εμβολίων αυτή την εβδομάδα

Σύμφωνα με το συμβόλαιο που έχει υπογραφεί, η φαρμακοβιομηχανία δεσμεύεται να παραδώσει 55 εκατ. δόσεις στο β’ τρίμηνο, δηλαδή από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο

Σχετικά Άρθρα

Τη μείωση των παραδόσεων του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson κατά 50% αναμένει η Ευρωπαϊκή Ένωση την τρέχουσα εβδομάδα, γεγονός το οποίο επαναφέρει τις ανησυχίες για την πρόοδο του εμβολιαστικού προγράμματος στη Γηραιά Ήπειρο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters τη Δευτέρα 17 Μαΐου 2021.

Προγραμματισμός

Σύμφωνα με το συμβόλαιο που έχει υπογραφεί, η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία δεσμεύεται να παραδώσει 55 εκατ. δόσεις στο β’ τρίμηνο, δηλαδή από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο.
Έχοντας, όμως, φθάσει στα μέσα Μαΐου, η J&J έχει παραδώσει στις Βρυξέλλες λιγότερο από 5 εκατ. δόσεις, αριθμός ο οποίος αντιστοιχεί σε κάτω από 10% επί του συνολικού στόχου.
Σαν να μην έφθαναν όλα τα παραπάνω, κατά την τρέχουσα εβδομάδα, η εταιρεία θα παραδώσει μόλις το 50% όσων έχουν συμφωνηθεί, όπως αποκάλυψε αξιωματούχος της Ε.Ε., μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.
Άγνωστο, παράλληλα, παραμένει και το τι ακριβώς θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Από τις ΗΠΑ

«Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει μια περιορισμένη προσωρινή μείωση των παραδόσεων» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα και αρνούμενος να διευκρινίσει τα ακριβή μεγέθη των παραδοτέων δόσεων.
Οι καθυστερήσεις φαίνεται ότι απορρέουν από τα προβλήματα παραγωγής στις ΗΠΑ, καθώς οι ευρωπαϊκές δόσεις παράγονται τόσο στο ολλανδικό εργοστάσιο όσο και στα αμερικανικά.
Μέχρι σήμερα η J&J είχε παραδώσει στην Ε.Ε. συνολικά 2,6 εκατ. δόσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης