Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΥ: Επιτακτική ανάγκη η προστασία των υποδομών υγείας σε Ισραήλ και Γάζα

ΠΟΥ: Επιτακτική ανάγκη η προστασία των υποδομών υγείας σε Ισραήλ και Γάζα
Ο ΠΟΥ συνεχίζει να εργάζεται και συνεργάζεται εδώ και χρόνια με όλους τους φορείς στον υγειονομικό τομέα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη
Σχετικά Άρθρα

Η προστασία των ιατρικών υποδομών και του υγειονομικού προσωπικού είναι "επιτακτική ανάγκη σε κάθε περίσταση", δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Antanom Gebreyesous, στο πρώτο σχόλιο του για τις εχθροπραξίες μεταξύ των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων και της Χαμάς που μαίνονται για μια εβδομάδα.
"Είναι θεμελιώδες να τηρούνται πλήρως τα διεθνή ανθρωπιστικά πρότυπα", "ζητώ από τους ηγέτες όλων των πλευρών να διασφαλίσουν τον σεβασμό αυτών των ζωτικής σημασίας νόμων", ανέφερε σε συνέντευξη τύπου του ΠΟΥ στη Γενεύη.
Ο επικεφαλής του ΠΟΥ σημείωσε ότι "η πρόσφατη κλιμάκωση της σύγκρουσης προκάλεσε δεκάδες περιστατικά που αφορούν εργαζομένους στον τομέα της υγείας και υποδομές υγείας και επιπλέον, τα τεστ και ο εμβολιασμός κατά της Covid-19 έχουν επηρεαστεί σοβαρά, γεγονός που δημιουργεί υγειονομικούς κινδύνους σε ολόκληρο τον κόσμο".
"Ο ΠΟΥ συνεχίζει να εργάζεται και συνεργάζεται εδώ και χρόνια με όλους τους φορείς στον υγειονομικό τομέα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη και έχει συνεργαστεί πολύ καλά, προσπαθώντας να φέρει κοντά τις δύο πλευρές σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος", επισήμανε ο επικεφαλής του ΠΟΥ για προγράμματα αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης, Mike Ryan.
"Όλες οι επιθέσεις που πλήττουν φορείς υγείας πρέπει να σταματήσουν αμέσως" και η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη "πρέπει να είναι εγγυημένη", επέμεινε.
"Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με όλους εκείνους που θέλουν να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη και άτομα των οποίων η υγεία, η σωματική και ψυχική υγεία επηρεάζονται από αυτήν την καταστροφική σύγκρουση", δεσμεύτηκε.
Από τις 10 Μαΐου έχουν χάσει τη ζωή τους 200 Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας και περισσότεροι από 1.300 τραυματίστηκαν.
Μεταξύ των νεκρών είναι και τουλάχιστον 59 παιδιά.

Την Κυριακή, 42 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον οκτώ παιδιών και δύο γιατρών, σκοτώθηκαν, στον βαρύτερο ημερήσιο απολογισμό θυμάτων από την έναρξη των εχθροπραξιών πριν εβδομάδα, σύμφωνα με το τοπικό υπουργείο Υγείας.
Στο Ισραήλ σκοτώθηκαν δέκα άνθρωποι, εκ των οποίων ένα παιδί και 294 τραυματίστηκαν από τις ρουκέτες που εκτοξεύονται από τη Λωρίδα της Γάζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης