Διεθνή

Al-Jazeera για βομβαρδισμό των γραφείων του στη Γάζα: Έγκλημα πολέμου – Στόχος να σιωπήσουν τα μέσα ενημέρωσης

Al-Jazeera για βομβαρδισμό των γραφείων του στη Γάζα: Έγκλημα πολέμου – Στόχος να σιωπήσουν τα μέσα ενημέρωσης
«O στόχος αυτού του φρικτού εγκλήματος είναι να σιωπήσουν τα μέσα ενημέρωσης και να κρύψουν τη σφαγή και τα ανείπωτα δεινά του λαού της Γάζας», τόνισε ο  ο διευθυντής του δικτύου Al-Jazeera
Σχετικά Άρθρα

Για «έγκλημα πολέμου» και απόπειρα «να σιωπήσουν τα μέσα ενημέρωσης», έκανε λόγο ο διευθυντής του δικτύου Al-Jazeera , μετά τον βομβαρδισμό το Σάββατο 15/5 από τον ισραηλινό στρατό του κτιρίου που στεγάζει τον τηλεοπτικό σταθμό του Κατάρ και άλλα μέσα ενημέρωσης.
«Η καταστροφή των γραφείων του Al-Jazeera και άλλων μέσων στον πύργο al-Jalaa στη Γάζα συνιστά κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεωρείται διεθνώς έγκλημα πολέμου», κατήγγειλε ο Mostefa Souag, προσωρινός γενικός διευθυντής του ομίλου του Κατάρ.
Πρόσθεσε πως «ο στόχος αυτού του φρικτού εγκλήματος είναι να σιωπήσουν τα μέσα ενημέρωσης και να κρύψουν τη σφαγή και τα ανείπωτα δεινά του λαού της Γάζας».
Το κανάλι επικαλέστηκε τον ανταποκριτή του Youmna al-Sayed, ο οποίος είπε ότι ο στρατός είχε δώσει προθεσμία μια ώρα στον ιδιοκτήτη του πολυώροφου κτιρίου για την εκκένωση. Ο ιδιοκτήτης είχε ζητήσει ανεπιτυχώς περισσότερο χρόνο, σημείωσε.
«Κανένα μέρος στη Γάζα δεν φαίνεται πλέον ασφαλές», δήλωσε ο Youmna al-Sayed.
Ο διευθυντής ειδήσεων του Al-Jazeera , Asef Hamidi , ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το κανάλι θα λάβει «όλα τα μέτρα για τη (δικαστική) δίωξη του Ισραήλ» και πρόσθεσε ότι «η πιο σημαντική απάντηση είναι να συνεχίσει να καλύπτει τα γεγονότα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης