Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργισμένη η Τεχεράνη για την ισραηλινή σημαία στη Βιέννη

Οργισμένη η Τεχεράνη για την ισραηλινή σημαία στη Βιέννη
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Mohammad Javad Zarif επρόκειτο να συναντηθεί με τον Αυστριακό ομόλογό του Alexander Schallenberg, αλλά ακύρωσε την επίσκεψη
Σχετικά Άρθρα

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών ακύρωσε προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Αυστρία, προκειμένου να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για την κυβέρνηση του Sebastian Kurz, που ανήρτησε ισραηλινή σημαία στη Βιέννη σε ένδειξη αλληλεγγύης στο Τελ Αβίβ.
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Mohammad Javad Zarif επρόκειτο να συναντηθεί με τον Αυστριακό ομόλογό του Alexander Schallenberg, αλλά ακύρωσε την επίσκεψη, δήλωσε εκπρόσωπος του Schallenberg, επιβεβαιώνοντας μια έκθεση στην εφημερίδα Die Presse.
«Λυπούμαστε και το λαμβάνουμε υπόψη, αλλά για εμάς είναι τόσο ξεκάθαρο όσο την ημέρα που η Χαμάς εκτόξευσε περισσότερους από 2.000 πυραύλους εναντίον πολιτικών στόχων στο Ισραήλ, δεν θα μείνουμε σιωπηλοί», δήλωσε εκπρόσωπος του αυστριακού υπουργείου Εξωτερικών.

Σταθερά υπέρ του Ισραήλ ο Kurz

Ο Kurz, ο οποίος είναι σταθερά υπέρ του Ισραήλ έδωσε εντολή να αναρτηθεί η ισραηλινή σημαία στην αυστριακή καγκελαρία, ως ένδειξη αλληλεγγύης.
«Σοκαριστικό και οδυνηρό να βλέπεις τη σημαία του κατοχικού καθεστώτος, που σκότωσε βάναυσα δεκάδες αθώους πολίτες, συμπεριλαμβανομένων πολλών παιδιών σε λίγες μόνο ημέρες, πάνω από κυβερνητικά γραφεία στη Βιέννη.
Είμαστε με την Παλαιστίνη», έγραψε Ιρανός αξιωματούχος στο Twitter.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης