Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΓΕΚΕ: Συνασπισμός μετόχων - Πιθανή δημόσια πρόταση εξαγοράς

ΓΕΚΕ: Συνασπισμός μετόχων - Πιθανή δημόσια πρόταση εξαγοράς
Οι βασικοί μέτοχοι της ΓΕΚΕ συνασπίστηκαν, εξέλιξη που παραπέμπει σε δημόσια πρόταση εξαγοράς

Μετά από αρκετούς μήνες έντονης φημολογίας, οι βασικοί μέτοχοι της ΓΕΚΕ συνασπίστηκαν, εξέλιξη που παραπέμπει σε δημόσια πρόταση εξαγοράς και, κατόπιν, squeeze out.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την εν λόγω γραπτή ενημέρωση, οι μέτοχοι Δωροθέα Κεφάλα, Κωνσταντίνος Κεφάλας, Γεώργιος Κεφάλας και Αγγελική Κεφαλά, που αθροιστικά κατέχουν το 93,14% των δικαιωμάτων ψήφου στην Εταιρεία, συμφώνησαν και από 11/5/2021, ενεργούν συντονισμένα για τον έλεγχο της Εταιρείας, κατά τρόπο ώστε να υιοθετείται κοινή πολιτική ως προς την διοίκησή της.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Η εταιρεία ΓΕΚΕ Α.Ε. (η «Εταιρεία»), σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ν. 3556/2007, του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014 και της Απόφασης 1/434/3.7.2007 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ανακοινώνει ότι έλαβε γραπτή ενημέρωση από τους κάτωθι μετόχους της:

  1. Την κυρία Δωροθέα Κεφάλα, η οποία κατέχει το 30,40% των δικαιωμάτων ψήφου ,
  2. Τον κύριο Κωνσταντίνο Κεφάλα, ο οποίος κατέχει το 30,39% των δικαιωμάτων ψήφου,
  3. Τον κύριο Γεώργιο Κεφάλα, ο οποίος κατέχει το 24,45% των δικαιωμάτων ψήφου,
  4. Την κυρία Αγγελική Κεφάλα, η οποία κατέχει το 7,89% των δικαιωμάτων ψήφου.

Σύμφωνα με την εν λόγω γραπτή ενημέρωση, οι ως άνω μέτοχοι, που αθροιστικά κατέχουν το 93,14% των δικαιωμάτων ψήφου στην Εταιρεία, συμφώνησαν και από 11/5/2021, ενεργούν συντονισμένα για τον έλεγχο της Εταιρείας, κατά τρόπο ώστε να υιοθετείται κοινή πολιτική ως προς την διοίκησή της.
Ενόψει των ανωτέρω, και κατ' εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 10 περ. α' και του άρθρου 14 παρ. 2 του Ν. 3556/2007, η Εταιρεία ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για την προαναφερόμενη συμφωνία των μετόχων.
Για κάθε άλλη εξέλιξη, και εφόσον παραστεί ανάγκη σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην κείμενη νομοθεσία, η Εταιρεία θα ενημερώσει προσηκόντως το επενδυτικό κοινό και τις αρμόδιες εποπτικές αρχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης