Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Κλίμα για συνάντηση Μητσοτάκη με Erdogan - Η δήλωση Δένδια που ενισχύει τα σενάρια

Κλίμα για συνάντηση Μητσοτάκη με Erdogan - Η δήλωση Δένδια που ενισχύει τα σενάρια
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η επίσκεψη Cavusoglu στην Αθήνα θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαΐου
Σχετικά Άρθρα

Τροφή στα σενάρια για επικείμενη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan, αποτέλεσε η παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.
Ειδικότερα, ο κ. Δένδιας υποστήριξε ότι η συνάντηση του με τον Τούρκο ομόλογο του στην Αθήνα θα αποτελέσει ευκαιρία για την προετοιμασία της συνάντησης Μητσοτάκη με Erdogan.
«Σε ό,τι αφορά την Τουρκία, βεβαίως θα συναντηθώ με τον Mevlut Cavusoglu που ποτέ δεν έχω κρύψει πως είναι φίλος μου.
Τον έχω καλέσει να έρθει στην Ελλάδα, επί της αρχής έχει αποδεχθεί την πρόσκληση» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.
Ο κ. Δένδιας διευκρίνισε ότι εναπόκειται στον ίδιο τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών να αποφασίσει για την ημερομηνία επίσκεψής του στην Ελλάδα.
«Υπάρχει πάντα μια ανοικτή πόρτα για τον ίδιο στην Ελλάδα, στην Αθήνα, σας το ξαναείπα, είναι φίλος μου, πέρα από όλα τα υπόλοιπα, κι ελπίζω πως αυτή η συνάντηση θα είναι μια ευκαιρία για να προετοιμάσουμε την συνάντηση των δυο ηγετών, του πρωθυπουργού Μητσοτάκη και του προέδρου Erdogan» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Σκάι, η πρόσκληση του Νίκου Δένδια για συνάντηση με τον Mevlut Cavusoglu, είναι για τα τέλη Μαΐου.

Συνεχείς διαβουλεύσεις

Στόχος είναι η επίσκεψη Cavusoglu στην Αθήνα να πραγματοποιηθεί πριν τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, στις 14 Ιουνίου.
Στο πλαίσιο αυτό, διεξάγονται έντονες διαβουλεύσεις μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η ημερομηνία της συνάντησης.
Όσον αφορά τη συνάντηση Μητσοτάκη-Erdogan, εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της προαναφερθείσας Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Η θέση Μητσοτάκη για συνάντηση με Erdogan

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης έχει αναφερθεί στο ενδεχόμενο συνάντησης του με τον Erdogan επισημαίνοντας μάλιστα ότι δεν θα αργήσει.
«Δεν πιστεύω ότι η συνάντηση αυτή θα αργήσει ιδιαίτερα.
Και όπως σας έχω πει και σε προηγούμενη συνέντευξή μου, δεν θα έπρεπε να είναι είδηση μία συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο» δήλωσε πρόσφατα μιλώντας στον Alpha.
Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη «πάντα έχει νόημα μια συνάντηση και θα γίνει η συνάντηση με τον τούρκο Πρόεδρο, δεν είμαι σε θέση να σας πω το πότε.
Η συνάντηση θα γίνει διότι πάντα πρέπει να μιλάμε.
Και αν είναι να διαφωνήσουμε, να διαφωνήσουμε ξεκάθαρα, για να γνωρίζει ο καθένας πού είναι τα όρια του άλλου.
Δεν είναι κακό αυτό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης