Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για τις πατέντες των εμβολίων στο πλαίσιο του ΠΟΕ

tags :
ΗΠΑ: Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για τις πατέντες των εμβολίων στο πλαίσιο του ΠΟΕ
«Αυτή είναι η ευκαιρία για τον ΠΟΕ να δείξει τη σημασία του για την ανθρωπότητα», δήλωσε η επικεφαλής της αντιπροσωπείας στον ΠΟΕ Katherine Tai
Σχετικά Άρθρα
Οι διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) σχετικά με την άρση προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας για εμβόλια COVID-19 είναι μια ευκαιρία για τον βαθύτατα διαιρεμένο φορέα που εκπροσωπεί το παγκόσμιο εμπόριο να αντιμετωπίσει τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, δήλωσε η Αμερικανίδα επιτετραμμένη στον οργανισμό Katherine Tai την Πέμπτη 13 Μαΐου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Η Tai μιλώντας στην επιτροπή «House Ways and Means», δήλωσε ότι δεσμεύτηκε να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις που θα λαμβάνουν υπόψη τις ανησυχίες από όλες τις πλευρές, συμπεριλαμβανομένων της αντίθεσης που εξέφρασαν οι φαρμακοβιομηχανίες.

Ανθρωπότητα

«Ο ΠΟΕ δεν χαρακτηρίζεται από την ταχύτητα λήψης των αποφάσεων είτε να επιτυγχάνεται συμφωνία μεταξύ των 164 μελών του τα οποία πρέπει να συμφωνούν, πολύ συχνά προκριμ΄ρνουν να λαμβάνονται αποφάσεις", δήλωσε η Tai
«Αυτή είναι η ευκαιρία για τον ΠΟΕ να δείξει τη σημασία του για την ανθρωπότητα».

Αντιθέσεις

Αξιωματούχοι της Βρετανίας και της ΕΕ έχουν εκφράσει επιφυλάξεις σχετικά με τη χρησιμότητα της πρότασης των ΗΠΑ για άρση της πατέντας για τα εμβόλια κατά της COVID-19, μολονότι δηλώνουν ότι προτίθενται να συζητήσουν το θέμα αυτό.
Φαρμακοβιομηχανίες και κάποιες κυβερνήσεις αντιτίθενται στην ιδέα αυτή, επιχειρηματολογώντας ότι η άρση της πατέντας των εμβολίων δεν θα λύσει το θέμα των ελλείψεων στον παγκόσμιο εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

Κίνα

«Η Κίνα υποστηρίζει την πρόταση του ΠΟΕ να εισέλθουν στο στάδιο διαβούλευσης με κείμενο οι εξαιρέσεις στην προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας για υλικά κατά της επιδημίας, όπως είναι το εμβόλιο κατά της COVID-19» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κϊνας Gao Feng κατά τη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου στο Πεκίνο.
«Η Κίνα θα εργαστεί μαζί με όλες τις πλευρές για να μετάσχει ενεργά σε διαβουλεύσεις και από κοινού να προωθήσει μια ισορροπημένη και αποτελεσματική λύση» πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης