Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θεμιστοκλέους: Πιθανότατα από Σεπτέμβριο οι εμβολιασμοί των παιδιών άνω των 12 ετών

Θεμιστοκλέους: Πιθανότατα από Σεπτέμβριο οι εμβολιασμοί των παιδιών άνω των 12 ετών
Τέλη Μαίου η έγκριση από τον ΕΜΑ εκτίμησε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
Σχετικά Άρθρα

Πιθανότατα από τον Σεπτέμβριο θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί των παιδιών ηλικίας άνω των 12 ετών υποστήριξε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μ. Θεμιστοκλέους, ο οποίος υποστήριξε ότι στην Ευρώπη αναμένεται η έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων τέλος Μαΐου.
«Εμείς επιχειρησιακά θα ακολουθήσουμε την προτεραιοποίηση και θα προσθέσουμε άλλα τρία έτη, το 12-15 καθώς το εμβόλιο ήταν εγκεκριμένο για τους 16-18», είπε μιλώντας στο Θέμα Fm ο κ.Θεμιστοκλέους.
«Έχουμε μπει στη φάση με πάνω από 100.000 σχεδόν ημερήσιους εμβολιασμούς και αυτό θα συνεχιστεί όλο τον Μάιο.
Έως τέλος του μήνα θα έχουμε εμβολιάσει το 70% των άνω των 60 ετών, έτσι ώστε στο τέλος Μαΐου να πάμε και στο άνοιγμα της πλατφόρμας για τις ηλικιακές ομάδες 30-44 και προς τα τέσσερα εμβόλια και τον Ιούνιο, αν τηρηθούν οι παραδόσεις, θα μπορέσουμε να ανοίξουμε για όλες τις ηλικιακές ομάδες» είπε ο κ.Θεμιστοκλέους, αναφέροντας πως εντός του καλοκαιριού -μέσα Ιουνίου μέχρι τέλος Ιουλίου - θα χτίσουμε το τείχος ανοσίας.
Για το εμβόλιο της Astrazeneca, είπε ότι «665.000 πολίτες έχουν κάνει το συγκεκριμένο σκεύασμα και έχουμε επάρκεια και για τις δεύτερες δόσεις και για όσες πρώτες έχουν προγραμματιστεί όποτε δεν τίθεται κανένα θέμα ανησυχίας».
«Για το 2021 η εταιρεία είναι δεσμευμένη από τα συμβόλαια που έχει υπογράψει να μας παραδώσει 7,2 εκατ. δόσεις μέχρι τέλος της χρονιάς» ανέφερε ο κ.Θεμιστοκλέους, τονίζοντας ότι έως τέλος Ιουνίου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι όσοι θέλουν σε όλα τα νησιά με εξαίρεση την Κρήτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης