Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: Άνετη επικράτηση Lula έναντι Bolsonaro στις προεδρικές εκλογές του 2022

Βραζιλία: Άνετη επικράτηση Lula έναντι Bolsonaro στις προεδρικές εκλογές του 2022
Τον περασμένο Μάρτιο ο Lula επανέκτησε τα πολιτικά του δικαιώματα με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου
Σχετικά Άρθρα

Άνετη νίκη έναντι του σημερινού προέδρου της Βραζιλίας Jair Bolsonaro φέρεται πως μπορεί να επιτύχει ο πρώην πρόεδρος της χώρας Lula ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2022.
Ο κεντροαριστερός Lula, ο οποίος μόλις τον περασμένο Μάρτιο, επανέκτησε τα πολιτικά του δικαιώματα, συγκεντρώνει – σύμφωνα με δημοσκόπηση της Datafolha – το 41% των ψήφων στον πρώτο γύρο των εκλογών έναντι 23% του Bolsonaro.
Στον δεύτερο γύρο ο Lula λαμβάνει το 55% στην πρόθεση ψήφου έναντι 32% του Bolsonaro.
Βάσει της δημοσκόπησης, όταν ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να πουν αυθόρμητα ποιον θα ψήφιζαν το 2022, χωρίς κατάλογο ονομάτων, το προβάδισμα του Lula φάνηκε να είναι μικρότερο (21%, έναντι 17% που είπε ότι θα ψήφιζε τον Bolsonaro), ενώ το 49% είπε πως «δεν ξέρει» ποιον θα ψήφιζε.

17 μήνες στη φυλακή

Σημειώνεται πως ο Lula πέρασε 17 μήνες στην φυλακή την περίοδο 2018 – 2019 κατηγορούμενος για διαφθορά, αν και εξαρχής δήλωνε αθώος.
Τον περασμένο Μάρτιο, ανέκτησε τα πολιτικά του δικαιώματα, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε τις καταδίκες του, με αποτέλεσμα να μπορεί και πάλι να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Βραζιλίας.
Πάντως, ο Lula δεν έχει τοποθετηθεί ανοιχτά και επίσημα εάν θα διεκδικήσει την προεδρία.
Η Βραζιλία υπό την προεδρία του Bolsonaro έχει περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση ενώ μετρά και πάνω από 428.000 νεκρούς λόγω της επιδημίας της covid.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης