Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στήριξη ΗΠΑ σε Ισραήλ – Blinken σε Abbas: Σταματήστε τις εκτοξεύσεις ρουκετών

Στήριξη ΗΠΑ σε Ισραήλ – Blinken σε Abbas: Σταματήστε τις εκτοξεύσεις ρουκετών
Οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι αξίζουν εξίσου ελευθερία, αξιοπρέπεια, ασφάλεια και ευημερία είπε ο Blinken
Σχετικά Άρθρα
Τη στήριξη τους στο Ισραήλ στις πρόσφατες συγκρούσεις και εχθροπραξίες με τους Παλαιστίνιους εξέφρασαν οι ΗΠΑ, με τον πρόεδρο Joe Biden να καταδικάζει την εκτόξευση εκατοντάδων ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας προς ισραηλινές πόλεις.
Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu, ο Biden «καταδίκασε τις επιθέσεις της Hamas και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων με ρουκέτες εναντίον της Ιερουσαλήμ και του Τελ Αβίβ».
Ο Biden μετέφερε την «απαρασάλευτη υποστήριξή του στην ασφάλεια του Ισραήλ και στο νόμιμο δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του και τον λαό του, με προστασία των αμάχων» ενώ παρότρυνε τον συνομιλητή του να αναζητήσει κάποιον «δρόμο προς την αποκατάσταση βιώσιμης ηρεμίας» και τον ενημέρωσε για τις επαφές της κυβέρνησής του με κυβερνήσεις στην περιφέρεια και Παλαιστίνιους αξιωματούχους.
Σε δηλώσεις του ο Biden εξέφρασε την προσδοκία και την ελπίδα πως «η στρατιωτική κλιμάκωση θα τελειώσει σύντομα», επιμένοντας «όμως το Ισραήλ έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του».

Blinken σε Abbas: Σταματήστε τις εκτοξεύσεις ρουκετών

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Antony Blinken, ο οποίος σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Mahmud Abbas, ζήτησε να σταματήσει άμεσα η εκτόξευση ρουκετών
«Μίλησα με τον πρόεδρο Abbas για την κατάσταση που εκτυλίσσεται στην Ιερουσαλήμ, στη Δυτική Όχθη και στη Γάζα.
Εξέφρασα τα συλλυπητήριά μου για τις απώλειες ζωών.
Υπογράμμισα πως είναι ανάγκη να τερματιστούν οι επιθέσεις με ρουκέτες και να αποκλιμακωθούν οι εντάσεις.
Οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι αξίζουν εξίσου ελευθερία, αξιοπρέπεια, ασφάλεια και ευημερία» ανέφερε με μήνυμα του στο twitter ο Blinken.
Εκτιμάται πως από την περασμένη Δευτέρα 10/5 έχουν εκτοξευτεί πάνω από 1.500 ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας προς ισραηλινές πόλεις.
Η έξαρση βίας των τελευταίων ημερών, θεωρείται η χειρότερη των τελευταίων επτά ετών καθώς μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 74 ανθρώπους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης