Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πιέστηκαν ξανά οι τράπεζες, κράτησαν το Γ.Δ. οι επιλεκτικές τοποθετήσεις

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πιέστηκαν ξανά οι τράπεζες, κράτησαν το Γ.Δ. οι επιλεκτικές τοποθετήσεις
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Αρκετή μεταβλητότητα είχε και σήμερα. Είδαμε κατοχυρώσεις κερδών, είδαμε κάποιες ανησυχίες λόγω του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, αλλά και είδαμε και σημαντικές τοποθετήσεις. Ξεχώρισαν οι μετοχές εταιρειών με καλά θεμελιώδη και αυτό είναι σημαντικό. Να επικεντρώνονται δηλαδή οι επενδυτές εκεί που βλέπουν φθηνές αποτιμήσεις. Έχουν περιοριστεί κάπως οι επιλογές με βάση το πρόσφατο ράλι, το οποία ειδικά σε κάποιες μετοχές ήταν εξαιρετικό.

Κάτω από τις 900 μονάδες έκλεισε ο γενικός δείκτης με οριακές απώλειες, αλλά μέσα στη συνεδρίαση είδε και επίπεδα πάνω από τις 900 μονάδες. Σε υψηλά επίπεδα η αξία των συναλλαγών. Ξεχώρισε η μετοχής της Πλαστικά Θράκης λόγω αποτελεσμάτων, της Αττικής, της Άβαξ και του Πλαίσιο. Από τα βαριά ξεχώρισε η ΔΕΗ, η Jumbo, η Τέρνα Ενεργειακή και η Τιτάν και κράτησαν την αγορά. Πιέστηκε η Μυτιληναίος και τα ΕΛΠΕ πλην ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Τέταρτη συνεχόμενη πτωτική για τον τραπεζικό δείκτη. Πιέσεις κυρίως σε Εθνική σήμερα. Ίσως κάποιοι έπαιξαν το στοίχημα για είσοδο στον MSCI και δε βγήκε. Ρευστοποιήσεις όμως είχε και η Eurobank. Από την άλλη κοντραριζόταν η Πειραιώς με την Alpha στην κεφαλαιοποίηση.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και την πορεία της μετοχής, θεωρούμε μεγάλο τον όγκο και χαμηλή την απόδοση. Σύμφωνα με στοιχεία από τις θέσεις των αμοιβαίων κεφαλαίων, βλέπουμε πως η Alpha Trust έχει μειώσει στο πρώτο τρίμηνο τη θέση της στη μετοχή. Τη στήριζε αρκετά χρόνια από όσο θυμόμαστε και τώρα δεν αποκλείουμε να είναι αυτή μεταξύ αυτών που πουλούσαν.

Κρίμα, γιατί τέτοια αποτελέσματα θα έπρεπε να είχαν κάνει τους πωλητές συνολικά να το ξανασκεφτούν. Από την άλλη είναι και τέτοιο το ράλι και τα υψηλά 20 και πλέον ετών βάζουν αρκετούς στη θέση των πωλητών. Είναι από τις εισηγμένες που μας κάνουν να αισθανόμαστε όμορφα που παρακολουθούμε τη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση. Γιατί δείχνει πως μπορεί μία μικρή σε αποτίμηση εταιρεία να κοιτάζει στα μάτια βαριά χαρτιά. Τι να ζηλέψει από την Ελλάκτωρ, ή την ΕΧΑΕ ή τη Fourlis που είναι στον FTSE 25;

Με συνολικό όγκο πάνω από 460 χιλ. τεμάχια η μετοχή έκλεισε στα 5,78 ευρώ, με υψηλό ημέρας τα 5,79 ευρώ και άνοδο 14,68%. Η αποτίμηση στα 252,8 εκατ. ευρώ.

ΟΤΕ: Αυτή την ώρα η τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών. Πολύ καλά τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου. Θυμίζουμε 0,68 ευρώ το μέρισμα για τη χρήση 2020 και περιμένουμε και μέρισμα από την πώληση δραστηριότητας στη Ρουμανία. Θα ακυρωθούν ξανά ίδιες μετοχές. Πολύ δυνατός συνολικά ο ισολογισμός κατά την ταπεινή μας άποψη.

ΠΛΑΙΣΙΟ: Από το ξεκίνημα της συνεδρίασης ήταν «ζωηρή» και έδωσε τελικά καλή κίνηση. Βοηθούν και εδώ τα αποτελέσματα, οι προσδοκίες αλλά και κάποια άλλα που ακούγονται. Επιλογή της στήλης με τιμή 3,48 ευρώ και είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία της. Στα 4,13 ευρώ.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Τεράστιος ο όγκος σήμερα και αρκετά μεγαλύτερος άλλων συνεδριάσεων όπου πάλι είχαμε παρατηρήσει πωλητές. Τελικά έγινε όγκος 1,06 εκατ. τεμάχια που αντιστοιχεί σε περίπου 3% του συνόλου. Πήγε μέχρι τα 0,50 ευρώ και έκλεισε στα 0,5260 ευρώ με απώλειες 2,59%.

ΑΒΑΞ: Φήμες για πώληση θυγατρικής σε μεγάλο εισηγμένο όμιλο έχουν κάνει το γύρο της αγοράς και εκεί αποδίδεται η άνοδος της μετοχής. Στα 1,18 ευρώ με άνοδο 9,26%.

CENERGY: Βγάζει σε λίγο αποτελέσματα πρώτου τριμήνου και νομίζουμε πως είναι η πρώτη φορά που κάνει κάτι τέτοιο. Μέχρι τώρα δημοσίευε ό,τι την υποχρέωναν. Μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε κάτι καλό. Κλείσιμο στο υψηλό ημέρας και στα 2,91 ευρώ με άνοδο 3,56% και όγκο 274 χιλ. τεμάχια.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Μεγάλες οι ζημιές στη χρήση 2020, αλλά αναφέρει η εταιρεία πως στο πρώτο τρίμηνο τα EBITDA ήταν στις 804 χιλ. ευρώ αυξημένα κατά 89% και περιμένει κέρδη προ φόρων πάνω από 2 εκατ. ευρώ στη χρήση. Αν φέρει αυτά τα νούμερα τότε όχι μόνο δικαιολογείται η σημερινή κίνηση αλλά θα πρέπει να έχει και συνέχεια. Ίδωμεν…

AS COMPANY: Θα μπορούσαμε να πούμε πως μας κούρασε φέτος μέχρι να δώσει μία κίνηση, αλλά σταδιακά έχει βελτιώσει την αποτίμησή της. Και λέμε «κούρασε», γιατί με την αποτίμηση που έχει και τη ρευστότητα θα έπρεπε να ήταν ήδη πιο ψηλά. Στα 2,48 ευρώ και στο +3,33%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης