Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα για Τουρκία: Μόνο τις βασικές ανάγκες μπορούν να καλύψουν οι πολίτες - Το 54% μόλις που επιβιώνει οικονομικά

Έρευνα για Τουρκία: Μόνο τις βασικές ανάγκες μπορούν να καλύψουν οι πολίτες - Το 54% μόλις που επιβιώνει οικονομικά
Η έρευνα έδειξε ότι το 54% των Τούρκων μόλις που επιβιώνει οικονομικά, ενώ το 26,6% δεν μπορεί καν να καλύψει τις βασικές του ανάγκες, όπως διατροφή και στέγαση, δήλωσε ο επικεφαλής της MetroPoll στο Twitter

Πάνω από το μισό του πληθυσμού στην Τουρκία αντιμετωπίζει σημαντικό οικονομικό πρόβλημα πλέον και το μόνο που μπορούν να καλύψουν είναι πια το βασικό καθημερινό κόστος διαβίωσής τους, σύμφωνα με έρευνα του Μαΐου από την MetroPoll.
Η έρευνα έδειξε ότι το 54% των Τούρκων μόλις που επιβιώνει οικονομικά, ενώ το 26,6% δεν μπορεί καν να καλύψει τις βασικές του ανάγκες, όπως διατροφή και στέγαση, δήλωσε ο επικεφαλής της MetroPoll στο Twitter.
Ο αριθμός των ατόμων που μόλις τα καταφέρνουν αυξήθηκε κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες από τον Απρίλιο του περασμένου έτους (2020).
Η πανδημία COVID-19, ο διψήφιος πληθωρισμός και η πτώση της αξίας της λίρας πλήττουν το βιοτικό επίπεδο στην Τουρκία, υποβιβάζοντας πολλούς πολίτες στο επίπεδο της φτώχειας.

Η Τουρκία είναι η χώρα με το μεγαλύτερο χρέος στον κόσμο

Η Τουρκία, όπου η οικονομική κρίση βαθαίνει όλο και πιο πολύ, καταγράφηκε ως η χώρα με το υψηλότερο χρέος το τελευταίο τρίμηνο του 2020, ενώ η «πρωτιά» αυτή δείχνει να συνεχίζεται και το 2021.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η Τουρκία ξεπέρασε όλες τις χώρες όσον αφορά το χρέος της καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης