Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διακεκριμένος Γερμανός λοιμωξιολόγος: Το καλοκαίρι μπορεί να είναι πολύ καλό

Διακεκριμένος Γερμανός λοιμωξιολόγος: Το καλοκαίρι μπορεί να είναι πολύ καλό
Σχετικά Άρθρα

«Ναι, το καλοκαίρι μπορεί να είναι πολύ καλό στη Γερμανία», διαβεβαιώνει ο επικεφαλής του τμήματος Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Charité του Βερολίνου, Christian Drosten, επισημαίνοντας ότι τα αποτελέσματα του εμβολιασμού θα γίνουν ορατά τον Ιούνιο.
Το φθινόπωρο θα μπορεί κανείς να εκτιμήσει εάν η ανοσοποίηση του πληθυσμού μπορεί να αποτρέψει ένα νέο κύμα της πανδημίας, το οποίο θα έπληττε κυρίως τα παιδιά, εκτιμά η Βιόλα Πρίζεμαν, από το Ινστιτούτο «Μαξ Πλανκ».
«Νομίζω ότι τον Ιούνιο θα δούμε για πρώτη φορά την πραγματική επίδραση του εμβολιασμού», δήλωσε ο διακεκριμένος επιστήμονας στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF και προέβλεψε ότι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο 2021 θα μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά τα εστιατόρια με κήπο, αλλά και να κάνει κανείς διακοπές ή μπάρμπεκιου με τους φίλους του.
Διευκρίνισε πάντως ότι πολλές δραστηριότητες θα είναι εφικτές ακριβώς επειδή μπορούν να γίνουν σε ανοιχτούς εξωτερικούς χώρους.
«Βρισκόμαστε τώρα στην τελική ευθεία του τελευταίου γύρου.
Το καλοκαίρι θα είναι καλό», γράφει στο Twitter και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για θέματα Υγείας.
Για την ώρα ωστόσο σε 390 από τις 412 διοικητικές περιφέρειες της Γερμανίας ο δείκτης των νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών είναι πάνω από 50, ενώ σε 242 από αυτές έχει ξεπεράσει και το 100.
Επιβαρυμένη είναι η κατάσταση και στα νοσοκομεία της χώρας, με 4586 άτομα να νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με Covid-19, ενώ το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ» εξακολουθεί να χαρακτηρίζει «πολύ υψηλό» τον κίνδυνο μόλυνσης.
«Πρέπει ασφαλώς να προσέχουμε ακόμη, για να μην περιέλθουμε πρόωρα σε κατάσταση απόλυτης ευφορίας», δήλωσε ο κ. Christian Drosten, και επισήμανε ότι η Γερμανία δεν έχει ακόμη προχωρήσει αρκετά με τον εμβολιασμό, όπως π.χ. το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης