Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Προς αποσύνδεση της ενταξιακής πορείας της Βουλγαρίας με αυτήν την Βόρειας Μακεδονίας

Κομισιόν: Προς αποσύνδεση της ενταξιακής πορείας της Βουλγαρίας με αυτήν την Βόρειας Μακεδονίας
Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Zoran Zaev είχε συνάντηση στις Βρυξέλλες με την πρόεδρο της Επιτροπής, Ursula von der Layen (10/5)
Σχετικά Άρθρα

Ανοικτό το ενδεχόμενο «αποσύνδεσης» της ενταξιακής πορείας της Βόρειας Μακεδονίας από αυτήν της Αλβανίας άφησε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ana Pisonero, αν δεν επιλυθεί το ζήτημα της Βόρειας Μακεδονίας με τη Βουλγαρία, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021.

«Αποσύνδεση»

«Η θέση της Επιτροπής είναι ότι και οι δύο χώρες (Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία) πληρούν τις προϋποθέσεις για να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.
Θέλουμε να δούμε τη διακυβερνητική διάσκεψη να ξεκινά και για τις δύο χώρες, το συντομότερο δυνατό", ανέφερε η Pisonero.
Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι όπως έχει δηλώσει ο Επίτροπος για τη Διεύρυνση, Oliver Varhelyi, αν δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και της Βουλγαρίας, το Συμβούλιο της ΕΕ θα αποφασίσει αν θα γίνει η λεγόμενη «ποσύνδεση»(decoupling).

Zoran Zaev

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Zoran Zaev είχε σήμερα το πρωί συνάντηση στις Βρυξέλλες με την Πρόεδρο της Επιτροπής, Ursula von der Layen
Όπως ανέφερε εκπρόσωπος της Κομισιόν, η πρόεδρος επιβεβαίωσε τη στήριξή της στο άνοιγμα ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία και εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει.
Εξάλλου, συζήτησαν τη στήριξη της ΕΕ στη Βόρεια Μακεδονία, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας της covid-19, συμπεριλαμβανομένης της διανομής εμβολίων από την ΕΕ και τα κράτη-μέλη της, καθώς και τα επενδυτικά έργα και υποδομές που θα χρηματοδοτήσει η ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης