Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Έρευνα MasterCard: Το 40% των ερωτηθέντων θα χρησιμοποιήσει κρυπτονομίσματα στους επόμενους 12 μήνες

Έρευνα MasterCard: Το 40% των ερωτηθέντων θα χρησιμοποιήσει κρυπτονομίσματα στους επόμενους 12 μήνες
Το 40% των ερωτηθέντων είναι θετικά διακείμενο σε ό,τι αφορά τη χρήση κρυπτονομισμάτων
Σχετικά Άρθρα

Το 40% των ερωτηθέντων είναι θετικά διακείμενο σε ό,τι αφορά τη χρήση κρυπτονομισμάτων, αναφέρει σχετική έρευνα που διενήργησε η Mastercard.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αναφέρει εταιρεία, 4 στα 10 πολίτες σκοπεύον να χρησιμοποιήσουν κρυπτονομίσματα για τις συναλλαγές τους το 2022.
Φυσικά, σημαντικό ρόλο σε αυτή τη μεταστροφή τάσης έπαιξε ρόλο η πανδημία.
Η ψηφιοποίηση προέκυψε ως μια εκ των ων ουκ άνευ ανάγκη.
Τα παγκόσμια συστήματα πληρωμών δεν εξαιρέθηκαν, ενώ μια πρόσφατη έρευνα με πάνω από 15.000 άτομα που διεξήχθη από την MasterCard τονίζει ότι «οι καταναλωτές άλλαξαν τις καταναλωτικές τους συνήθειες, προκρίνοντας τις ανέπαφες πληρωμές.
Επιπλέον, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 93% εξετάζει το ενδεχόμενο χρήσης τουλάχιστον ενός καινούργιου τρόπου πληρωμής, όπως κρυπτονομίσματα, βιομετρικά στοιχεία, χωρίς επαφή ή κωδικός QR.
«Οι νέοι ασχολούνται με τα κρυπτονομίσματα.
Το 77% ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα για τα κρυπτονομίσματα, ενώ το 75% συμφωνεί ότι θα χρησιμοποιούσε τα κρυπτονομίσματα αν το καταλάβαινε καλύτερα».
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως, παρότι η έρευνα της MasterCard ανέφερε ότι το Bitcoin είναι το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα, εκτιμάται πως πολλοί χρήστες είναι εξοικειωμένοι με άλλα ψηφιακά νομίσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης