Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Elon Musk αποκάλυψε πως πάσχει από μορφή αυτισμού, το σύνδρομο Asperger

O Elon Musk αποκάλυψε πως πάσχει από μορφή αυτισμού, το σύνδρομο Asperger

Ο Elon Musk πάσχει από την ίδια νευρολογική διαταραχή με την Σουηδή ακτιβίστρια Greta Thunberg

Σχετικά Άρθρα

Ο Elon Musk αποκάλυψε για πρώτη φορά δημοσίως ότι έχει το σύνδρομο Apserger, μια μορφή αυτισμού, στη διάρκεια παρουσίασης της εκπομπής Saturday Night Live.
«Γράφω ιστορία απόψε ως το πρώτο άτομο με σύνδρομο Asperger που παρουσιάζει το SNL… ή τουλάχιστον το πρώτο που το παραδέχεται», είπε ο CEO της Tesla στον εναρκτήριο μονόλογο της εκπομπής του NBC, εξηγώντας ότι δυσκολεύεται να πείσει τους συνομιλητές του ότι εννοεί όσα λέει.

Τι είναι το σύνδρομο Asperger;

Το σύνδρομο αυτό, που ανήκει στο φάσμα του αυτισμού, αποτελεί μια διεθνώς αναγνωρισμένη από το 1994 νευρολογική αναπτυξιακή διαταραχή, που πήρε το όνομά της από τον Αυστριακό γιατρό Hans Asperger.
Τα άτομα με σύνδρομο Asperger, όπως η Σουηδέζα ακτιβίστρια κατά της κλιματικής αλλαγής,Greta Thunberg, αν και έχουν υψηλό επίπεδο ανεξάρτητης σκέψης και αποκτημένες γλωσσικές δεξιότητες, δυσκολεύονται να ανταποκριθούν κοινωνικά και παρουσιάζουν δυσκολίες στις επικοινωνιακές τους ικανότητες, ενώ εμφανίζουν στερεοτυπικές συμπεριφορές, επαναλαμβανόμενες κινήσεις και εμμονές με συγκεκριμένα αντικείμενα.
Ο Musk αστειεύτηκε για τις αμφιλεγόμενες, ενίοτε, αναρτήσεις του στο Twitter.
«Κοιτάξτε, γνωρίζω ότι μερικές φορές λέω ή αναρτώ παράξενα πράγματα, αλλά έτσι λειτουργεί το μυαλό μου», είπε.
«Σε οποιονδήποτε έχει τυχόν προσβληθεί, θέλω απλώς να πω ότι εγώ επανεφηύρα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κι ότι θα στείλω με διαστημικό πύραυλο ανθρώπους στον Άρη.
Νομίζατε ότι θα είμαι ένας κουλ, φυσιολογικός τύπος;», πρόσθεσε ο ιδρυτής της SpaceX.
Στην εκπομπή τον συνόδευε κι η μητέρα του, το μοντέλο May Musk, που ανέβηκε στη σκηνή για να μιλήσει για το πώς ήταν ο γιος της σε ηλικία 12 ετών.
Ο Musk, ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του Dogecoin, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην κουβέντα με τη μητέρα του στη διάρκεια της εκπομπής στο κρυπτονόμισμα.
«Περιμένω με ανυπομονησία το δώρο μου για τη γιορτή της μητέρας.
Ελπίζω μόνον να μην είναι Dogecoin», είπε εκείνη, αλλά ο γιος της αντέτεινε: «Αυτό θα είναι, σίγουρα».
Λίγο μετά το σχόλιό του η τιμή του κρυπτονομίσματος υποχώρησε κατά σχεδόν 30%, αλλά στη συνέχεια ανέκαμψε.

Ο πλουσιότερος παρουσιαστής του SNL

Ο Musk είναι κατά πάσα πιθανότητα ο πλουσιότερος που έχει παρουσιάσει ποτέ τη συγκεκριμένη εκπομπή.
Ο 49χρονος, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, διαθέτει σύμφωνα με το Forbes περιουσία που ανέρχεται στα 117 δισ. δολάρια.
Η απόφαση του SNL να καλέσει τον Musk να παρουσιάσει το συγκεκριμένο επεισόδιο δέχθηκε έντονη κριτική από άτομα που θεωρούν ότι οι συντελεστές της εκπομπής παραχώρησαν το βήμα σ’ έναν δισεκατομμυριούχο σε εποχές μεγάλων κοινωνικών ανισοτήτων, ο οποίος μάλιστα έχει κατηγορηθεί για διασπορά παραπληροφόρησης στα εκατομμύρια των ακολούθων του στο Twitter, συχνά υποβαθμίζοντας τη σοβαρότητας της πανδημίας του κορωνοϊού.
Εκτός του Musk και άλλοι επιφανείς επιχειρηματίες και πολιτικοί έχουν παρουσιάσει το Saturday Night Live, όπως ο Donald Trump: Την πρώτη φορά το 2004 με την ιδιότητα του επιχειρηματία και του παρουσιαστή τηλεριάλιτι και τη δεύτερη το 2015 όταν ήταν προεδρικός υποψήφιος.

Capture_20.JPG
www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης