Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Στο ιστορικό χαμηλό του 23% CDU και CSU – Μπροστά οι Πράσινοι με 26%

Γερμανία: Στο ιστορικό χαμηλό του 23% CDU και  CSU – Μπροστά οι Πράσινοι με 26%
Πρόκειται για ποσοστό χαμηλό το οποίο δεν έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία των δημοσκοπήσεων για τους Χριστιανοδημοκράτες
Σχετικά Άρθρα

Σε ιστορικό χαμηλό έχουν κατρακυλήσει οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Angela Merkel και το αδελφό τους κόμμα της Βαυαρίας (CSU) στη Γερμανία ενώ οι Πράσινοι διατηρούν το προβάδισμα, αν και καταγράφουν μικρές απώλειες.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Kantar για την εφημερίδα Bild am Sonntag, CDU και CSU υποχώρησαν στο 23% από 24% μία εβδομάδα πριν.
Πρόκειται για ποσοστό χαμηλό το οποίο δεν έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία των δημοσκοπήσεων, επισημαίνει το Bloomberg.
Οι Πράσινοι υποχώρησαν κατά μία ποσοστιαία μονάδα στο 26%, αλλά παραμένουν στην πρώτη θέση.
Ακολουθούν το SPD με 16% και κέρδος 1%, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) με 12%, η ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανόια (AfD) με 10% και η Αριστερά με 7%.
Η συμμαχία CDU - CSU πλήττεται από μία έντονη και δημόσια διαφωνία για το ποιος θα είναι υποψήφιος καγκελάριος στις ομοσπονδιακές εκλογές τον Σεπτέμβριο 2021.
O Armin Laschet έχει πάρει το χρίσμα αλλά αμφισβητείται έντονα.
Οι Πράσινοι θα κατέλθουν στις εκλογές με επικεφαλής την Annalena Baerbock, μία 40χρονη πολιτικό που δεν κατείχε ποτέ κυβερνητική θέση.
germany.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης