Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφοδρή επίθεση Dimon (JP Morgan) σε Biden - «Το να πετάς χρήματα αλόγιστα δεν είναι πολιτική»

Σφοδρή επίθεση Dimon (JP Morgan) σε Biden - «Το να πετάς χρήματα αλόγιστα δεν είναι πολιτική»
Η κυβέρνηση Biden σπαταλάει πολλά χρήματα χωρίς σχέδιο, ανέφερε ο Dimon
"Ανησυχώ για το πώς θα δαπανηθούν τα χρήματα", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της JP Morgan, Jamie Dimon, ασκώντας σφοδρή κριτική στις πολιτικές του Joe Biden με τα πακέτα τόνωσης της οικονομίας, ώστε να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη.
Ειδικότερα, μιλώντας στη γενική συνάντηση των μελών του Ινστιτούτου Επενδυτικών Εταιριών, ο Dimon δήλωσε ότι "η κυβέρνηση πρέπει να είναι πολύ ξεκάθαρη για το τι θέλει να πετύχει".
Το σημαντικό είναι να παρουστιαστεί ένα νομοσχέδιο που να εξηγεί τις λεπτομέρειες, όπως πόσα μίλια αυτοκινητόδρομου θα χτιστούν και πόσους φοιτητές η κυβέρνηση αναμένει να εντάξει σε δωρεάν κολέγια κοινότητας.
Το να ρίχνουμε χρήματα... δεν λειτουργεί," είπε ο Dimon.
"Σπαταλάμε ήδη τεράστια χρηματικά ποσά", ανέφερε.

Έλεγχος των επιδομάτων

Οι νομοθέτες και η διοίκηση οφείλουν ένα υψηλό επίπεδο διαφάνειας στο κοινό, ανέφερε ο Dimon.
"Αν πρόκειται να μου δώσεις τα χρήματά σου, θα είμαι καλός διαχειριστής και θα πετύχω", είπε χαρακτηριστικά.

Κριτική και στην εταιρική φορολογία

Ο Dimon προειδοποίησε ότι η κατάργηση των εταιρικών φορολογικών περικοπών της εποχής του Trump και η επιβολή υψηλότερων συντελεστών στις επιχειρήσεις θα πλήξει το σχηματισμό κεφαλαίου και την οικονομία.
"Εάν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δεν το καταλάβουν ... κάνουν λάθος", δήλωσε ο Dimon, προσθέτοντας ότι οι πλούσιοι θα πρέπει να πληρώσουν περισσότερα, αλλά ένας πιθανός φορολογικός συντελεστής κέρδους σχεδόν 40% "δεν θα είναι επιτυχής".

Παραμένει επιφυλακτικός στο bitcoin

Τέλος, ο Dimon, αν και έχει αποδεχτεί ότι η JP Morgan λανσάρει τα δικά της κεφάλαια που εστιάζουν στην κρυπτογράφηση για θεσμικούς πελάτες, ισχυρίστηκε ότι εξακολουθεί να "μην είναι οπαδός" του κρυπτονομίσματος και ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει περισσότερα για τον έλεγχο του ταχέως αναπτυσσόμενου χώρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης