Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Είναι ακόμη το Dogecoin ένα αστείο coin; - Υπάρχουν 90 δισ. λόγοι οι επενδυτές να το σκέφτονται σοβαρά

Είναι ακόμη το Dogecoin ένα αστείο coin; - Υπάρχουν 90 δισ. λόγοι οι επενδυτές να το σκέφτονται σοβαρά
Άχρηστο ή όχι, το dogecoin έχει παρασυρθεί από την κρυπτο - μανία
Μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες το dogecoin, το τρολ κρυπτονόμισμα που οι περισσότεροι χλευάζουν, δεν βρισκόταν καν στον χάρτη των επενδύσιμων περιουσιακών στοιχείων.
Αυτό όμως τώρα έχει αλλάξει, σύμφωνα με νέα ανάλυση του Bloomberg.
Και υπάρχουν 90 δισ. λόγοι, όσο και η κεφαλαιοποίησή του που άλλαξαν αυτή τη θεώρηση.

Crypto-mania

Άχρηστο ή όχι, το dogecoin έχει παρασυρθεί από την κρυπτο - μανία.
Είναι το τελευταίο ορόσημο σε ένα έτος κερδοσκοπικών υπερβολών για μια αγορά που ο Nouriel Roubini περιέγραψε κάποτε ως «η μητέρα όλων των φουσκών».
Ενώ στο παρελθόν, τρισεκατομμύρια δολάρια από τις κυβερνήσεις και τις κεντρικές τράπεζες θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει μια επενδυτική έξαρση σε χρυσό, λόγω της ανησυχίας για τον πληθωρισμό, και τα ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, ένας κατακλυσμός μετρητών αυτή τη φορά πλημμυρίζει στην αγορά της κρυπτογράφησης.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Dogecoin, ένα λεγόμενο memecoin που έχει γίνει ο προορισμός των traders του διαδικτύου.

Η συμβολή του Elon Musk

Στην άνοδο του έχει συμβάλει και ο συνιδρυτής της Tesla Elon Musk.
Μάλιστα, σε ένα live (Saturday Night Live) που ετοιμάζει αυτό το Σαββατοκύριακο έχει καλλιεργήσει εικασίες ότι μπορεί να μιλήσει ξανά για το Dogecoin.
"Όταν προβληματιζόμαστε για το πλήρες πνεύμα αυτής της επανάστασης κρυπτογράφησης, υπάρχει κάτι καθαρό σε αυτό που έχει κάνει το Dogecoin", δήλωσε ο Mike Novogratz, ιδρυτής της Galaxy Digital Holdings.
«Ανησυχώ όμως ότι μόλις ξεφουσκώσει ο ενθουσιασμός, δεν υπάρχουν προγραμματιστές, δεν υπάρχουν θεσμοί πίσω από αυτό για να το κρατήσουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης