Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Βάσει προγράμματος η αποχώρηση των στρατευμάτων από το Αφγανιστάν

ΗΠΑ: Βάσει προγράμματος η αποχώρηση των στρατευμάτων από το Αφγανιστάν
Θα παραμείνουμε εταίροι της αφγανικής κυβέρνησης υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα

Βάσει προγράμματος προχωρά η αποχώρηση των στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, η οποία έχει αρχίσει εδώ και μια εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο των ΗΠΑ.
Όπως είπε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Lloyd Austin, το Πεντάγωνο έχει στείλει ενισχύσεις σε γειτονικές χώρες του Αφγανιστάν για να προστατεύσει την αποχώρηση των ξένων δυνάμεων, όπως έξι βαριά βομβαρδιστικά B-52 και 12 μαχητικά αεροσκάφη F-18.
«Μέχρι στιγμής, η αποχώρηση που ξεκίνησε πριν από λιγότερο από μια εβδομάδα προχωρά βάσει προγράμματος» υποστήριξε ο Austin, ο οποίος ερωτηθείς για τις έντονες μάχες που μαίνονται στην επαρχία Χελμάντ από τότε που ο αμερικανικός στρατός άρχισε να αποσύρει τους τελευταίους στρατιώτες του από τη χώρα το περασμένο Σάββατο, ο Αμερικανός υπουργός είπε ότι και αυτές ήταν αναμενόμενες.
«Αυτό που βλέπουμε είναι αυτό που περιμέναμε: αυξανόμενη πίεση», είπε ο Austin.
Σημειώνεται πως έντονες μάχες ξέσπασαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στην νότια περιοχή του Αφγανιστάν, Χελμάντ, μετά την επίσημη έναρξη της αποχώρησης των τελευταίων 2.500 Αμερικανών στρατιωτών που εξακολουθούν να είναι παρόντες στο Αφγανιστάν, μαζί με περισσότερους από 16.000 μη στρατιωτικούς εργολάβους του Πενταγώνου.
Αμερικανικά αεροσκάφη βοήθησαν να αντικρουστεί η μεγάλη επίθεση των Ταλιμπάν, η οποία οδήγησε χιλιάδες Αφγανούς να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να ξεφύγουν από τη βία, στην περιοχή Λασκάρ Γκα.
Επιπλέον, οι αντάρτες κατέλαβαν μια περιοχή στο βορρά καθώς και το δεύτερο μεγαλύτερο φράγμα στο Αφγανιστάν μετά από μήνες έντονων μαχών στην νότια επαρχία Κανταχάρ.

Θα παραμείνουμε εταίροι της κυβέρνησης

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ είπε ότι οι αφγανικές δυνάμεις «αντεπιτέθηκαν στο Λασκάρ Γκα και πολέμησαν γενναία» καθώς και ότι «είναι ακόμα πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα».
«Θα παραμείνουμε εταίροι της αφγανικής κυβέρνησης και των αφγανικών δυνάμεων και ελπίζουμε ότι με την υποστήριξή μας, οι αφγανικές δυνάμεις θα είναι αποτελεσματικές.
Έχουν αρκετά σημαντικές ικανότητες, εντούτοις πιστεύουμε ότι θα είναι δύσκολο» υποστήριξε ο Austin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης