Football Talk

Η Βιγιαρεάλ «μπλόκαρε» την επέλαση των Άγγλων, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την περιμένει στο Γκντανσκ!

Η Βιγιαρεάλ «μπλόκαρε» την επέλαση των Άγγλων, η  Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την περιμένει στο Γκντανσκ!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Βιγιαρεάλ είναι οι ομάδες που θα τεθούν αντιμέτωπες στον τελικό του Europa League στο Γκντανσκ

Δεύτερος αγγλικός εμφύλιος γιοκ. To Champions League έδειξε το δρόμο, το Europa League δεν ακολούθησε. Στη δεύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση της UEFA, οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Βιγιαρεάλ υπερασπίστηκαν με επιτυχία το προβάδισμα που είχαν κατορθώσει να πάρουν στην έδρα τους, και προκρίθηκαν στον τελικό του Europa League.

182632560_915620259258453_7880787682227152311_n.jpg

Ρόμα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-2

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχοντας ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Νταβίντ Ντε Χέα, ο οποίος πραγματοποίησε 9 επεμβάσεις στις 15 εντός εστίας τελικές της Ρόμα, πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Europa League, παρά την ήττα με 3-2 που υπέστη από την σαφώς ανώτερη γηπεδούχο.

Οι «τζιαλορόσι» άλλωστε, δεν πτοήθηκαν ούτε από το 6-2 του πρώτου ματς, αλλά ούτε από το 0-1 του ‘Εντισον Καβάνι, ο οποίος έφτασε τα 16 γκολ σε 15 αναμετρήσεις στο Europa League, ανέτρεψαν την κατάσταση και εν τέλει πήραν την νίκη απέναντι στην κυνική ομάδα του Σόλσκιερ, που φτάνει στον πρωτο μεγάλο τελικό της καριέρας του!

Άξιο αναφοράς είναι μάλιστα πως συνολικά οι δύο ομάδες βρήκαν δίχτυα 13 φορές σε 180 λεπτά, πράγμα που δεν έχει συμβεί από το 1960 και έπειτα!

Άρσεναλ  - Βιγιαρεάλ 0-0

Από την άλλη πλευρά τα πράγματα στο Λονδίνο ήταν διαφορετικά και το σφύριγμα της λήξης βρήκε την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα να μένει εκτός κάποιου τελικού, είτε εγχώριου είτε μη, για πρώτη φορά έπειτα από 6 χρόνια, με την Άρσεναλ να μην καταφέρνει να πάρει την πρόκριση απέναντι στην στο μαχητικό σύνολο του Ουνάϊ Έμερι, ο οποίος παρέταξε στο Emirates μία ομάδα έτοιμη να τα δώσει όλα, προκειμένου να φτάσει στον πρώτο τελικό της ιστορίας της.

Κάπως έτσι, οι «κανονιέρηδες» εγκλωβίστηκαν από το ασφυκτικό πρέσινγκ της Βιγιαρεάλ, ατύχησαν σε δύο περιπτώσεις, με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι, έπειτα από προσπάθειες του Ομπαμεγιάνγκ, δεν βρήκαν το πολυπόθητο τέρμα από τον Μπεγιερίν στο φινάλε της αναμέτρησης και αποκλείστηκαν από την συνέχεια του Europa League, ολοκληρώνοντας, μάλλον αποτυχημένα, τη χρονιά τους.

Άμεση συνέπεια του αποκλεισμού της Άρσεναλ αποτελεί η «αναβολή» του αγγλικού τελικού, που άπαντες ανέμεναν να παρακολουθήσουν, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πάντως να αποτελεί την τρίτη φετινή αγγλική ομάδα που φτάνει σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, μετρώντας πλέον 8 στην ιστορία της, ενώ τον Ουνάϊ Έμερι να παρεβρίσκεται στον τελικό της συγκεκριμένης διοργάνωσης για πέμπτη φορά στην καριέρα του, με τρεις διαφορετικές ομάδες.

Όσο για την Άρσεναλ, πλησιάζει η στιγμή που για πρώτη φορά, μετά από τη σεζόν 1995–96, δεν θα συμμετάσχει σε ευρωπαϊκό τουρνουά την ερχόμενη περίοδο.

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης