Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden (ΗΠΑ): Ανοικτός σε συμβιβασμό για τις αυξήσεις στη φορολόγηση των επιχειρήσεων

Biden (ΗΠΑ): Ανοικτός σε συμβιβασμό για τις αυξήσεις στη φορολόγηση των επιχειρήσεων

Σύμφωνα με αναλυτές, τους οποίους επικαλείται το Bloomberg, ο Biden αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για αύξηση του συντελεστή φορολόγησης των εταιρικών κερδών στο 25% αντί του 28%

Ανοικτός στην αποδοχή συμβιβαστικών προτάσεων δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden όσον αφορά την πρότασή του για αύξηση του συντελεστή φορολόγησης των εταιρικών κερδών στο πλαίσιο του εγχειρήματός του για τη χρηματοδότηση ενός εκτεταμένου προγράμματος επενδύσεων στις δημόσιες υποδομές και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, σύμφωνα με δημοσιευμα του Bloomberg την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021.
«Είμαι ανοιχτός σε συμβιβασμό.
Δεν χρειάζεται να περάσει η πρότασή μου», δήλωσε ο Biden στον Λευκό Οίκο όταν ρωτήθηκε αν θα δεχόταν η αύξηση του φορολογικού συντελεστή εταιρικώκ κερδών να διαμορφωθεί στο 25% αντί του 28% που ήταν η δική του πρόταση.

Δημόσιες υποδομές

Ο πρόεδρος δήλωσε ότι έχει μιλήσει με διευθυντικά στελέχη κορυφαίων επιχειρήσεων για τις προγραμματισμένες αυξήσεις στους φορολογισκούς συντελεστές των εταιρικών κερδών, χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα.
Ωστόσο, ο Biden υπογράμμισε ότι δεν θα υπαναχωρήσει από το αίτημά του να χρηματοδοτηθεί το προτεινόμενο πακέτο επενδύσεων ύψους 2,25 τρισεκατομμυρίων δολαρίων μέσω της αυξησης των φορολογικών εσόδων.
«Δεν είμαι πρόθυμος να μειώσω τις δημόσιες δαπάνες», υπογράμμισε .
«Έχουμε ήδη 2 τρισεκατομμύρια δολ. ‘'τρύπα’' (σ.σ. στον προϋπολογισμό)», συμπλήρωσε.

Το μήνυμα

Τα σχόλια του προέδρου Biden στέλνουν ένα από τα ισχυρότερα μηνύματα, ωστόσο, ότι είναι έτοιμος να δεχτεί λιγότερο δραστική αύξηση των εταιρικών φόρων προκειμένου να νομοθεττηθείί το νέο φορολογικό καθεστώς.
Ο γερουσιαστής Joe Manchin, κεντρώος Δημοκρατικός από τη Δυτική Βιρτζίνια, δήλωσε ότι αντιτίθεται στην αύξηση του συντελεστή φορολόγησης για τα εταιρικά κέρση στο 28% από το τρέχον 21%, αλλά πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να υποστηρίξει έναν συντελεστή 25%.
Καθώς αναμένεται πλήρης αντίθεση στις προτάσεις του από τους Ρεπουμπλικάνουςστη Γερουσία, ο Biden δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει τις ψήφους οποιουδήποτε άλλου Δημοκρατικού νομοθέτη, εάν επιδιώκει να χρησιμοποιήσει μια ειδική κοινοβουλευτική διαδικασία κατά την οποία δεν απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία για να περάσει τυχόν αυξήσεις φόρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης