Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Πολωνία θέλει τα εμβόλια J&J που αφήνει η Δανία

Η Πολωνία θέλει τα εμβόλια J&J που αφήνει η Δανία

«Η Πολωνία εξέφρασε αυτή την επιθυμία να αγοράσει τα εμβόλια της J&J, ο πρωθυπουργός έστειλε επιστολή στην πρωθυπουργό της Δανίας για το θέμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Η Πολωνία εξέφρασε την επιθυμία να αγοράσει τα εμβόλια της Johnson & Johnson κατά της Covid-19 από τη Δανία, όπως δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφού η Κοπεγχάγη απέκλεισε το εν λόγω σκεύασμα από το εμβολιαστικό της πρόγραμμα λόγω ενδεχόμενης σύνδεσής του με την εμφάνιση θρομβώσεων.

Η Πολωνία και άλλες χώρες της κεντρικής Ευρώπης επιθυμούν να επιταχύνουν τα εμβολιαστικά τους προγράμματα μετά τις καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν στις παραδόσεις εμβολίων.
H Δανία έγινε η πρώτη χώρα που απέκλεισε το εμβόλιο της J&J από το πρόγραμμα ανοσοποίησης. Τον προηγούμενο μήνα είχε σταματήσει να χρησιμοποιεί το εμβόλιο της AstraZeneca για τους ίδιους λόγους.
Οι πολωνικές αρχές ανέφεραν ότι οι κίνδυνοι επιβράδυνσης του εμβολιαστικού προγράμματος είναι μεγαλύτεροι από οποιονδήποτε κίνδυνο ενδέχεται να συνδέεται με τα εμβόλια.
«Η Πολωνία εξέφρασε αυτή την επιθυμία να αγοράσει τα εμβόλια της J&J, ο πρωθυπουργός έστειλε επιστολή στην πρωθυπουργό της Δανίας για το θέμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Πιορτ Μούλερ, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του Polsat News.
Ο Mouler πρόσθεσε ότι η Πολωνία είναι έτοιμη να αγοράσει οποιοδήποτε εμβόλιο έχει λάβει άδεια χρήσης στην ΕΕ, περιλαμβανομένου του AstraZeneca.
Νωρίτερα το Polsat ανέφερε ότι ο Πολωνός πρωθυπουργός M. Moravieski είχε γράψει στην επιστολή του προς τη Δανή ομόλογό του M. Fredriksen: «Αν η Δανία αποφασίσει να επαναπωλήσει κάποια από τα αποθέματά της (σε εμβόλια της J&J), η Πολωνία είναι έτοιμη να τα αγοράσει».
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε στις 20 Απριλίου ότι εντόπισε πιθανή σύνδεση μεταξύ του εμβολίου της J&J κατά της Covid-19 και της εμφάνισης σπάνιας μορφής θρομβώσεων σε ενήλικες που είχαν λάβει το σκεύασμα στις ΗΠΑ.
Ωστόσο τόνισε ότι τα οφέλη του εμβολίου ξεπερνούν τους κινδύνους του.
Η Πολωνία έχει μέχρι στιγμής εμβολιάσει περισσότερα από 3,1 εκατ. ανθρώπους, σε συνολικό πληθυσμό περίπου 38 εκατομμυρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης