Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Sotheby's: Δημοπρασία διάσημου έργου του Banksy με δυνατότητα πληρωμής σε bitcoin και ethereum

Sotheby's: Δημοπρασία διάσημου έργου του Banksy με δυνατότητα πληρωμής σε bitcoin και ethereum

Η υποβολή προσφορών για το έργο εκτιμάται ότι θα κυμανθεί μεταξύ 3 -5 εκατ. δολαρίων, δήλωσε ο οίκος Sotheby's, με τον αγοραστή να έχει την επιλογή να πληρώσει το αντίτιμο σε κρυπτονομίσματα

Σχετικά Άρθρα

Θα δεχτεί τα κρυπτονομίσματα bitcoin και ethereum ως πληρωμή για το εμβληματικό έργο τέχνης του Banksy που τιτλοφορείται «Η αγάπη είναι στον αέρα», δήλωσε ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά σε μια δημοπρασία έργων τέχνης, γεγονός που αποδεικνύει την αύξηση της αποδοχής των κρυπτονομισμάτων από δημόσιους φορείς σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC την Τρίτη 4 Μαϊου 2021.

Coinbase Global

Η υποβολή προσφορών για το έργο εκτιμάται ότι θα κυμανθεί μεταξύ 3 -5 εκατ. δολαρίων, είπε η Sotheby's, με τον αγοραστή να έχει την επιλογή να πληρώσει με κρυπτονομίσματα.
Ο οίκος δημοπρασιών έχει ξεκινήσει συνεργασία με το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Coinbase Global για τη διενέργεια της πώλησης.
Η Coinbase δήλωσε ότι θα βοηθήσει στη διαχείριση των διακυμάνσεων των τιμών κατά τη δημοπρασία η οποία θε διεξαχθεί στη Νέα Υόρκη την επόμενη εβδομάδα.
Συμπλήρωσε η συνεργασία της με τη Sotheby's θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για περαιτέρω αποδοχή κρυπτονομισμάτων στις δημοπρασίες του διάσημου παγκοσμίως οίκου.

Το έργο

Το «Love is in The Air» του Banksy είναι ένα από τα πιο γνωστά έργα του Βρετανού street artist, του οποίου το πραγματικό όνομα δεν είναι γνωστό.
Η δημοπρασία έχει οριστεί για τις 12 Μαΐου.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Sotheby, Charles Stewart, δήλωσε ότι η υποβολή προσφορών εκτιμάται μεταξύ 3 εκατομμυρίων και 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Νέα αγορά

«Ίσως ο νικητής αυτής της δημοπρασίας να πληρώσει σε δολάρια και όχι σε κρυπτονόμισμα, αλλά νομίζω ότι για εμάς, η δημιουργία αυτής της δυνατότητα είναι ενδιαφέρουσα» δήλωσε ο Stewart.
«Υπάρχει σαφώς ένα μεγάλο κοινό που ενδιαφέρεται για την αισθητική και τη δυνατότητα των έργων NFT.
Γιατί να μην επεκταθεί και στον κόσμο της φυσικής τέχνης;
Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να το δεις».

Έργα NFT

Στην τριήμερη δημοπρασία των εργων NFT του Pak, ο Stewart δήλωσε ότι η Sotheby συγκέντρωσε από 3.000 αγοραστές.
Η συλλογή, συνολικά, πωλήθηκε για 16,8 εκατομμύρια δολάρια.
«Βλέπουμε σίγουρα ένα μεγάλο - και σε μεγάλο βαθμό νέο – κοινό για εμάς ως οίκο δημοπρασιών», δήλωσε ο Stewart.

Τι είναι τα NFTs;

NFTs ή non-fungible tokens, είναι ψηφιακά «περιουσιακά στοιχεία» τα οποία μπορεί να αποτελούνται από μία μεγάλη γκάμα από απτά ή άυλα αντικείμενα / έργα τέχνης.
Αυτές οι μη εμπορεύσιμες μάρκες, μπορεί να είναι ψηφιακό έργο τέχνης είτε ακόμη συλλεκτικές αθλητικές κάρτες ή ένα ψηφιακό ακίνητο ή ακόμα και ψηφιακά αθλητικά παπούτσια...
Η λίστα μπορεί να είναι ατελείωτη, καθώς για την δημιουργία ενός NFT αρκεί η φαντασία του δημιουργού του ή οποιοδήποτε «αντικείμενο» της επικαιρότητας"

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης