Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Κέρδη - φωτιά 9.000% για Dogecoin και 1.500% για Ethereum το 2021

Κέρδη - φωτιά 9.000% για Dogecoin και 1.500% για Ethereum το 2021
Dogecoin και Ethereum μαθαίνουν νέα «κόλπα»
Σχετικά Άρθρα

Σε νέα ύψη πατούν κάθε ημέρα που περνάει τόσο το Dogecoin όσο και το Ethereum το 2021.
Το κρυπτονόμισμα με σήμα κατατεθέν έναν σκύλο της φυλής Shiba Inu την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές κινούνταν στη ζώνη των 0,60 δολ. (κέρδη πάνω από 9.000% από την 1η Ιανουρίου), ξεπερνώντας κατά πολύ την προηγούμενη τιμή ρεκόρ των 0,47 δολ. που είχε σημειώσει στις 16 Απριλίου, σύμφωνα με τη messari.
Από την άλλη, το Ethereum σημειώνει νέο ιστορικό υψηλό για ακόμη μία ημέρα, φτάνοντας στα 3.456,57 δολ. (ράλι 1.500% από τις αρχές του έτους).

Το Dogecoin μαθαίνει νέα κόλπα

Φωτιά έχει πάρει το κρυπτονόμισμα Dogecoin τρέχοντας με απόδοση 9.000% από τις αρχές του έτους.
Το κρυπτονόμισμα τρολ ξεπέρασε τα ιστορικά υψηλά των προηγούμενων ημερών και πλέον βρίσκεται στη ζώνη των 0,60 δολ.
Το νέο υψηλό, έρχεται μια μέρα μετά την ανακοίνωση της πλατφόρμας χρηματιστηριακών συναλλαγών περιουσιακών στοιχείων, eToro, για την υποστήριξη του κρυπτονομίσματος, επικαλούμενη την έντονη ζήτηση των πελατών.
Η γρήγορη ανάκαμψη από την κατρακύλα κατά 40% της 23ης Απριλίου δείχνει ξεκάθαρα την τάση «αγοράστε στα χαμηλά» (buy the dip ) που κυριαρχεί στην συγκεκριμένη αγορά.
Με το άκρως κερδοσκοπικό ράλι, η κεφαλαιοποίηση του Dogecoin έχει ξεπεράσει τα 77 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας το τέταρτο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο.

Νέο ιστορικό υψηλό σημείωσε το Ethereum

Νέο ιστορικό υψηλό σημείωσε το Ethereum υπερβαίνοντας τα 3.400 δολ. και φτάνοντας στα 3.456,57 δολ. – ράλι +1500% από τις αρχές του έτους
Το επενδυτικό ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα έχει εκτοξευθεί κατά το τελευταίο έτος, με το Bitcoin σημειώνει διαρκώς νέα ρεκόρ. Μια σειρά παραγόντων, συμπεριλαμβανομένου του αυξανόμενου ενδιαφέροντος από θεσμικούς επενδυτές αλλά και του ενδιαφέροντος από μεγάλες εταιρείες, όπως η Tesla, που αγοράζουν ψηφιακά νομίσματα.
Το Bitcoin έχει χαρακτηριστεί «ψηφιακός χρυσός» ή store of value για περιόδους αστάθειας, αλλά και αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού.
Η εκτόξευση της τιμής του Etherium αντανακλά και τη βελτίωση της πλατφόρμας, αλλά και μια αυξανόμενη στροφή προς μία αποκέντρωση του χρηματοπιστωτικού τομέα, και ειδικότερα τις συναλλαγές εκτός του παραδοσιακού τραπεζικού τομέα, για τον οποίο η τεχνολογία blockchain του Ethereum είναι πολύ σημαντική.
«Η αύξηση των αποκεντρωμένων χρηματοπιστωτικών συναλλαγών συνεχίζει να ωθεί υψηλότερα την τιμή του ether καθώς οι επενδυτές αποκτούν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στα crypto και θεωρούν το ether ως ένα ασφαλές asset δεύτερης επιλογής», δήλωσε στέλεχος της εταιρείας Kenetic Capital στο Χονγκ Κονγκ.

Εκδοση ψηφιακού ομολόγου από την ΕΤΕπ

Αναδεικνύοντας την τάση αυτή, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προχώρησε τη Μεγάλη Εβδομάδα στην έκδοση ψηφιακών ομολόγων, ύψους 100 εκατ. ευρώ, μέσω της πλατφόρμας Ethereum, ενώ η JP Morgan σχεδιάζει τη διαχείριση ενός επενδυτικού ταμείου σε Bitcoin.
Εξ άλλου, μεγάλη αμερικανική εταιρεία επιχειρηματικών συμμετοχών, Andreessen Horowitz, σχεδιάζει τη δημιουργία ενός νέου κεφαλαίου ύψους 1 δισ. δολαρίων που θα επενδύσει σε κρυπτονομίσματα και crypto start-ups, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, κάτι που δείχνει το ενδιαφέρον για τον κλάδο.
Η τιμή του Bitcoin, που είναι το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με μία κεφαλαιοποίηση άνω του 1 τριs. δολαρίων, ανέκτησε την περασμένη εβδομάδα το επίπεδο των 50.000 δολαρίων, ενώ το υψηλό ρεκόρ του είναι 64.895 δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης