Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνέρχονται οι ΥΠΕΞ της G7 στο Λονδίνο – Στο επίκεντρο οι απειλές από … Ρωσία, Κίνα, Ιράν

Συνέρχονται οι ΥΠΕΞ της G7 στο Λονδίνο – Στο επίκεντρο οι απειλές από … Ρωσία, Κίνα, Ιράν
Παρόντες και οι ΥΠΕΞ της Αυστραλίας, της Ινδίας, της Νότιας Κορέας και της Νότιας Αφρικής
Σχετικά Άρθρα

Στο Λονδίνο συνέρχονται διά ζώσης και για πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών μελών της G7 με κύριο αντικείμενο την υπεράσπιση των διεθνών κανόνων από ξένες απειλές.
Ο Βρετανός ΥΠΕΞ, Dominic Raab θα προεδρεύσει των συζητήσεων για την κρίση στη Μιανμάρ, ενώ στην ατζέντα θα βρεθούν οι σχέσεις της G7 με τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν.
Όπως είπε ο Raab, η Σύνοδος αποσκοπεί στο να «αντιμετωπίσει κοινές προκλήσεις και απειλές».
Στις εργασίες αυτές, πέραν των ΥΠΕΞ από Μ. Βρετανία, Καναδά, ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ιαπωνία, θα συμμετάσχουν – κατόπιν σχετικής πρόσκλησης – και οι ΥΠΕΞ της Αυστραλίας, της Ινδίας, της Νότιας Κορέας και της Νότιας Αφρικής.
Σημειώνεται πως για τον Ιούνιο είναι προγραμματισμένη η Σύνοδος Κορυφής της G7 στην Κορνουάλη, μια και η Μ. Βρετανία έχει για αυτό το εξάμηνο την προεδρία της G7.

Συνάντηση Raab – Blinken

Εν τω μεταξύ, χθες Δευτέρα 3/5 πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των ΥΠΕΞ της Μ. Βρετανίας, Dominic Raab και του Αμερικάνου ομόλογού του, Antony Blinken, ο οποίος έκανε και το πρώτο του ταξίδι στο Λονδίνο ως ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.
Σε κοινό ανακοινωθέν τους Raab και Blinken ανέφεραν πως υπάρχει μια μετατόπιση των κρατών που έχουν την ίδια λογική προς μια πιο στενή συνεργασία για να αντιμετωπίσουν εχθρικές πρακτικές από την Κίνα και τη Ρωσία.
Ο Raab υποστήριξε ότι Λονδίνο και Ουάσινγκτον στέκονται η μια δίπλα στην άλλη, ενώ ο Blinken υπογράμμισε πως οι ΗΠΑ δεν έχουν πιο στενό σύμμαχο και συνεργάτη από το Ηνωμένο Βασίλειο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης