Τελευταία Νέα
Διεθνή

Buffett (Berkshire Hathaway): Προβλέπουμε σημαντική άνοδο του πληθωρισμού και αύξηση των τιμών

Buffett (Berkshire Hathaway): Προβλέπουμε σημαντική άνοδο του πληθωρισμού και  αύξηση των τιμών

«Είναι πολύ ενδιαφέρον. Προχωρούν οι εταιρείες σε αυξήσεις τιμών και αυτό γίνεται αποδεκτό», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway Warren Buffett

Σχετικά Άρθρα

Ισχυρή άνοδο του πληθωρισμού προβλέπει ο «γκουρού» των αγορών Warren Buffett με βάση τα στοιχεία που διαθέτει από τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στην ''ομπρέλα'' της Berkshire Hathaway, καθώς φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει η ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, σύμφωνα εμ δημοσίευμα του CNBC τη Δευτέρα 5 Μαΐου 2021.
«Βλέπουμε πολύ σημαντική άνοδο του πληθωρισμού», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Berkshire στην ετήσια συνεδρίαση των μετόχων του ομίλου το Σάββατο.
«Είναι πολύ ενδιαφέρον. Αυξάνονται οι τιμές (από τις επιχιερήσεις) και αυτό γίνεται αποδεκτό»

Κατασκευές κατοικιών

«Έχουμε εννέα κατασκευαστικές εταιρείες πέραν από τον βραχίονά μας που ασχολείται με την κατασκευή κατοικιών και τη λειτουργία τους, που είναι η μεγαλύτερος στη χώρα.
Κτίζουμε λοιπόν πολλά σπίτια.
Το κόστος είναι μόνο πάνω, πάνω, πάνω...
Το κόστος του χάλυβα, ξέρετε, κάθε μέρα ανεβαίνει », πρόσθεσε ο διάσημος επενδυτής.
Η Berkshire Hathaway κατέχει μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο της κατασκευής κατοικιών Clayton Homes, μαζί με εταιρείες όπως η Benjamin Moore που δταστηριποιείται στα χρ΄ωματα και Shaw που κατασκευάζει δάπεδα.

Ζήτηση

Ο πληθωρισμός έχει αρχίσει να επιταχύνεται πρόσφατα λόγω πολλών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της ζήτησης και των προβλημάτων σε ορισμένους τομείς της αλυσίδας εφοδιασμού, καθώς και απλές ευκολότερες συγκρίσεις με το ρυθμό του προηγούμενου έτους.
Ο βασικός δείκτης τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, που εξαιρεί τις κυμαινόμενες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, αυξήθηκε 1,8% το Μάρτιο, ο ταχύτερος ρυθμός από τον Φεβρουάριο του 2020 ενώ ο βασικός δείκτης διαμορφώθηκε στο 2.3%.

Fed

Ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, επανέλαβε την περασμένη εβδομάδα ότι αναμένει ότι ο πληθωρισμός θα δείξει μια προσωρινή ανοδική κίνηση και στη συνέχεια να επανέλθει στο στόχο του 2% της κεντρικής τράπεζας.
Η Fed αποφάσισε να μην αυξήσει τα επιτόκια έως ότου η οικονομία βρεθεί σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης, αρκεί ο πληθωρισμός να μην ξεπερνά κατά πολύ τον στόχο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης